Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Skolsköterska Skattkärrsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Skattkärrsskolan är en F-6 enhet som är belägen strax öster om Karlstad. På skolan så går det 440 elever och 280 av dem går på någon av våra fritidshemsavdelningar. Våra fokusområden de senaste åren har varit att utveckla våra lärmiljöer och bredda kompetensen inom bla NPF. Vi arbetar även hälsofrämjande bland våra elever och personal.

Arbetsbeskrivning

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt basprogram, skollagen och socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård. I skolsköterskans uppdrag ingår bl.a. att följa elevernas utveckling, genomföra hälsosamtal, utföra vaccinationer enligt vaccinationsprogrammet, erbjuda enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. De medicinska insatserna inom elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta på en skola, där du blir en del av skolans elevhälsa med fokus på elever som är i behov av stöd och hjälp. Du kommer att ingå i ett kompetent elevhälsoteam som arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö där samverkan och delaktighet är en viktig del. Inom kommunens nätverksgrupp för skolsköterskor sker kontinuerlig fortbildning och handledning samt erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn- och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterska. Erfarenhet inom barnhälsovård är tillsammans med vana av dokumentationsportalen PMO meriterande.
Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad och ha förmåga att bygga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 15 augusti 2019
Längd Tillsvidare
Ansök senast 3 maj 2019
Referensnummer A867316
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Wisenius
Rektor
054-540 36 35
Facklig företrädare Pernilla Nygren
LR
054-540 00 00
pernilla.nygren@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den