Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Systemförvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Du kommer att tillhöra planeringsorganisationen för teknik- och fastighetsförvaltningen. Enheten är en gemensam ingång för interna förfrågningar och beställningar som gäller drift, skötsel och entreprenader av bland annat Karlstads kommuns vägar, vatten, byggnader, parker och natur.

Vi behöver förstärka enheten och söker därför en systemförvaltare.

Arbetsbeskrivning

Hos oss kommer du att ansvara för att förvalta våra styr- och övervakningssystem Uniview och Citect. Uniview använder vi inom våra VA-verk samt pumpstationer och Citect används inom våra fastigheter och vår fordonsgasanläggning.

I ditt ansvarsområde ingår att:
• Utveckla systemen avseende funktion och tillgänglighet, t.ex. avseende serverkapacitet, kommunikationer
• Administrera användarkonton och hantera behörigheter
• Ansvara för utbildning av personal som använder systemet samt personal som felsöker och installerar
• Ansvara för kommunikationer internt i systemet och externt mot server mm
• Ta fram regelverk för hur information ska överföras till och implementeras i servrar vid ändringar och ombyggnationer i anläggningarna
• Standardisera bilder, rapporter, kurvor mm
• Ansvarig för budget för systemen
• Delaktig i investerings- och underhållsbudget
• Ansvara för systemdokumentation
• Ansvarig för serviceavtal som rör systemen

Kvalifikationer

Vi söker dig med någon form av eftergymnasial utbildning inom teknik eller IT. Du har också tidigare erfarenhet av systemförvaltning/systemansvar av styr- och övervakningssystem, gärna inom processindustri eller kommunal VA-teknik såsom fastighetssystem eller VA- system. Alternativt har du mycket god erfarenhet som användare av styr- och övervakningssystem i kombination med styr- och reglerkunskap samt IT-kommunikation.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom PM3 (eller något liknande), av att driva egna projekt samt erfarenhet av VA-process och/eller inom fastighetsdrift. Även erfarenhet av ekonomi, avtal, LOU och arbetsledning är meriterande.

För att trivas med tjänsten är det viktigt att du har ett genuint intresse för service och trivs med att vara tillgänglig i din roll som systemförvaltare. Då arbetet bygger på både externt och internt samarbete är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta, kommunicera och vara lyhörd för andras behov. Vidare kan du agera med gott omdöme i osäkra/stressiga situationer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 15 januari 2017
Referensnummer TFN 2016-3530
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Magnus Ådén
Enhetschef
054-540 65 64
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den