Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Skolpsykolog till Karlstads kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Den centrala elevhälsan på Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun har till uppgift att stödja elevernas utveckling, mot utbildningens mål och skapa miljöer som främjar elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetsplatsen är förlagd till Klaraborgs specialpedagogiska enhet, där även fler professioner inom den centrala elevhälsan finns, bl.a. skolöverläkare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan, pedagoger och logoped. Närmaste chef är enhetschefen för Klaraborgs specialpedagogiska enhet.

Arbetsbeskrivning

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den psykologiska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans samlade kompetens så kanske du är den psykolog som vi nu söker. Tjänstens fokus är på det förebyggande och främjande arbetet och du representerar den psykologiska professionen i elevhälsan inom ett flertal elevhälsoteam i Karlstads grundskolor. Då vi har ett nära samarbete med gymnasieförvaltningen kan tjänsten i framtiden även omfatta arbete mot gymnasieskolan, likaså mot förskolan. Förutom arbetet som skolpsykolog ingår även fördjupade utredningar av skolrelaterad karaktär. Du ingår i ett arbetslag tillsammans med fler psykologer och andra specialpedagogiska professioner. Arbetet innebär resor till och från skolor. 

Kvalifikationer

• Du är legitimerad psykolog. 
• Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. 
• Du har förmåga att arbeta självständigt och kreativt, du har lätt för att samverka och ta initiativ.
Du är flexibel och trivs med att ingå i många olika sammanhang. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga till planering och kommunikation. 
• Ha ett brett elevhälsoperspektiv på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå och en förmåga att arbeta   långsiktigt och strategiskt  
• Erfarenhet av arbete som skolpsykolog är önskvärt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2019
Ansök senast 2 september 2018
Referensnummer A798055
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Carlsson
Enhetschef Klaraborgs specialpedagogiska enhet
054-540 36 91
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den