Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare Rudsängens förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Rud växer och därmed behövs fler pedagoger till verksamheterna. Vi är även inne i ett genrationsbyte vilket medför att fler pedagoger behövs till verksamheterna under hösten -19.
Rudsängens förskola är belägen på centrala Rud med placering i paviljonger just nu. Enheten består idag av 6 avdelningar men kommer, när den nya förskolan invigs i början av 2020, vara 8 avdelningar. På Rudsängen kommer det i första hand behövas en pedagog som jobbar med barn mellan 3-5 år.

Rudsängen ligger med närhet till skogen och omkringliggande grönområden men även till parkleken på Rud, vilken utnyttjas på ett positivt sätt.

Utifrån att den nya förskolan ska stå klar för inflytning tidig vår 2020 försöker vi redan nu att anpassa verksamheten efter nya förutsättningar.
Den nya förskolan kommer ha relativt små avdelningar, kommer vara en modern förskola med nya tankar och idéer om både den invändiga och utvändiga miljön, men även ha många gemensamma ytor för verksamheten. Utifrån detta strävar vi efter att utveckla arbetssätt med mer samarbete mellan avdelningar, både när man är inne och när man är ute och genomför aktiviteter.

På Rudsängen strävar man alltid efter ett relationellt arbetssätt med barnet i fokus och alltid efter ett lösningsfokus i verksamheten. Kommunikation och samrbete är viktiga ledord, vilket gynnar alla, både barn och personal.

Arbetsbeskrivning

Vi söker förskollärare till avdelning för barn mellan 3-5 år med start i augusti.

På Rudsängen jobbar man utifrån ett kreativt och stimulerande arbetssätt och strävar efter att utveckla alla barns olika förmågor, vilket innefattar alla delar i förskolans läroplan. Förskolorna är mångkulturella och språkutveckling är ett område vi idag har stort fokus på för att utveckla alla barns språkliga förmågor. Miljöerna i den nya förskolan kommer vara inspirerade av Reggio Emilias filosofi med ett centralt torg som vi även äter vår lunch vid. Som förskollärare kommer du att jobba aktivt utifrån planerade arbetsområden där det systematiska kvalitetsarbetet ligger i fokus. Läroplanen är ett självklart styrdokument och dokumentation runt barnen och barngrupp görs av arbetslagen och av enskilda medarbetare. Vi är just nu inne en fas där vi planerar att förändra dokumentationsverktyget. Som förskollärare blir du en del av enheten och arbetslaget. Som förskollärare ansvarar du för utvecklingssamtal för en del av barngruppen. Du som förskollärare ansvarar även för planering av undervisning utifrån läroplanens mål och utbildningen i förskolan. Vi ser det relationella perspektivet som oerhört viktigt, både mot barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och examinerad förskollärare. Du är engagerad och flexibel i ditt arbetssätt och som person. Du har god samarbetsförmåga med barn, kollegor och vårdnadshavare. Vi eftersträvar erfarenhet av tidigare arbete inom förskolan.

Som medarbetare är du engagerad, lyhörd och strukturerad och har alltid barnen i fokus i ditt arbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 12 augusti 2019
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 16 juni 2019
Referensnummer A883220
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Fredrik Malm
Förskolechef
054-5403646
Fredrik.malm@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
Facklig företrädare
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den