Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare i fritidshem Herrhagsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Herrhagsskolan är en grundskola och grundsärskola i centrala Karlstad med närmare 400 elever. På vår skola arbetar vi efter mottot; Det är viktigt för mig att det går bra för dig. Alla ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina möjligheter. Alla ska vara en del av gemenskapen. Herrhagsskolan har bra lokalresurser som passar fritidshemmens verksamhet men även tillgång till aula, slöjdsal och idrottshall. Skolan satsar på digitalisering och arbetar 1 till 1 med ipads för årskurs 1 - 3 samt 1 till 1 med datorer för årskurs 4 - 6.
Vi har ett riktat arbete med vår uteverksamhet både skoltid och fritidshemstid, en pedagog ansvarar och planerar för våra raster och dess aktiviteter, skolan har även trivselraster med utbildade elever som aktivt leder och är engagerade i våra raster.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare och lärare i fritidshem/fritidspedagoger. I arbetet som lärare i fritidshem ingår tjänstgöring på fritidshem och i skolan (F-6). Hos oss finner du ett kompetent kollegium med en inkluderande atmosfär och god social arbetsmiljö. På Herrhagsskolan deltar legitimerade lärare i fritidshem i vår utvecklingsgrupp, där vi gemensamt utvecklar verksamheten till den bästa för våra elever. Vårt systematiska kvalitetsarbete bygger på ett strukturerat, planerat och väl förankrat arbetssätt med våra styrdokument i fokus. Som lärare i fritidshem arbetar du tillsammans med eleverna och visar nyfikenhet inför deras tankar, intressen och arbete hela arbetsdagen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som vill vara med och utveckla Herrhagsskolans fritidshem. Du är självständig och har förmågan att samverka nära med andra, du har ett gott bemötande utifrån vår värdegrund och elevsyn. Din inställning till hela uppdraget är lösningsinriktat med elevens bästa i fokus. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och arbetar för att få det integrerat i lärandet och utvecklingen för eleverna.
Som lärare i fritidshem skapar du ett tryggt socialt klimat och förtroendefulla relationer i gruppen genom att visa förtroende för elevernas utveckling. Du skapar goda relationer till föräldrarna.
Det är meriterande om du tidigare haft ett utvecklingsuppdrag inom fritidshemmets verksamhet. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet, och att du är strukturerad, tydlig och flexibel.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 17 augusti 2020
Tillträde eller efter överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 29 mars 2020
Referensnummer A939799
Antal arbetstillfällen 3
Kontaktperson Maria Mangelin
Rektor
054-5405733
maria.mangelin@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den