Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Rektor till Färjestadsskolan 4-6

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Oavsett vilken skola i Karlstad du arbetar på, ska den präglas av arbetsro, trivsel och goda resultat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Men vi förstår också att vi kan nå längre och vill därför åstadkomma ännu bättre resultat.

Arbetsbeskrivning

Att vara rektor är att rusta elever för framtiden. Du är pedagogisk ledare och har modet att utmana för en fortsatt utveckling. Förutom uppdragen i skollag och läroplan har du ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Ekonomiansvaret innebär att du har resultatkrav för din skola. Du ingår i barn- och ungdomsförvaltningens rektorsgrupp. Rektorsgruppen leds av utbildningschefen som också är din chef. Vi arbetar med kollegialt lärande inom chefsgruppen och med våra medarbetare. I din organisation finns stödfunktioner som ekonom och administratörer. På barn- och ungdomsförvaltningen finns stödfunktioner för vikariesamordning, lokaler, ekonomi, HR, juridik, IT, det systematiska kvalitetsarbetet och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Färjestadsskolan 4-6 är en centralt belägen skola med drygt 200 elever. En skola med ett mångkulturellt uppdrag, där etnisk och språklig mångfald är en del av skolans praktik och ett område där Färjestadsskolan vill göra skillnad. Grunden för vårt arbetssätt är att alla är olika och lär på olika sätt. Vi anpassar undervisningen med hänsyn till varje elevs behov och att alla våra elever ska lyckas utifrån sina förutsättningar. Ditt uppdrag innebär också att delta i ett spännande förändrings- och utvecklingsarbete där vi tillsammans med andra förvaltningar bygger för Karlstadsbornas framtid. Ett sådant förändringsarbete är den stora satsning vi gör genom att hösten 2019 påbörja byggandet av nya Färjestadsskolan F-6 som beräknas vara färdig under våren/sommaren 2021. I detta arbete samarbetar du med rektorn på Färjestadsskolan F-3. I uppdraget ligger också att, tillsammans med rektor F-3, forma och organisera den nya skolan.

Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram Ledarskap. Om du inte gått Rektorsutbildningen, så vill vi att du gör det efter att du gått Ledarskapsprogrammet. Vi ger också kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!
Som rektor leder du och samordnar det pedagogiska arbetet för din skola. Du arbetar med verksamhetsfrågor och utvecklingsfrågor. Det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig utgångspunkt för utvecklingsarbetet. Huvudmannen stödjer det systematiska kvalitetsarbetet bl a genom årliga resultatdialoger som leds av utbildningschefen och där rektorn och personal på skolan medverkar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om lärande och dess villkor
• har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete inom skolan
• inom givna ekonomiska ramar skapar de bästa förutsättningarna för elevernas utveckling mot sina mål och lärande samt ett utvecklande medarbetarskap för personalen
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda elevernas lärande
• är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer
• kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp
• har god administrativ förmåga
• har en helhetssyn på kontinuiteten i lärandeprocessen från förskola till gymnasiet
• är tydlig och ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet både i kontakt med föräldrar och elever och som ledare/chef för personalen
• har problemlösning som en av dina talanger
• ser de digitala verktygen som en naturlig del av skolans utveckling
• har kunskaper och intresse för pedagogisk ledning och samordning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 8 december 2019
Referensnummer A918278
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Sjövall
Utbildningschef grundskola
054-540 29 08
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den