Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Verksamhetsutvecklare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Vuxenavdelningen ansvarar för kommunens verksamhet för personer över 25 år med psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruks- beroendeproblematik. På avdelningen, som är organiserad i en avdelningsstab och åtta enheter, finns ca 220 medarbetare i olika yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

Anställningen avser verksamhetsutveckling inom missbruks- beroendevården. I tjänsten ingår bl a utredningsarbete, uppföljningar, internutbildning, samverkan med landstinget, remissyttranden och rapportskrivning som underlag till nämndbeslut. Du ska medverka i att tillsammans med ansvariga chefer utveckla, planera och driva avdelningens arbete när det gäller missbruks- beroendevården. Verksamhetsutvecklaren arbetar på uppdrag av avdelningschef. I tjänsten ingår att arbeta med och ha god kunskap om implementeringsprocesser och evidensbaserad praktik.

Kvalifikationer

Du ska ha socionomexamen, eller annan jämförbar akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap, intresse och flerårig erfarenhet från kommunal missbruks- beroendevård. Vara insatt i olika metoder som rekommenderas i nationella riktlinjer med särskilt fokus på ASI (Addiction Severity Index)- och MI (motiverande samtal). Du ska ha erfarenhet från arbete med uppföljningar, statistik och analysarbete. Anställningen kräver systematisk och analytisk förmåga. Du är drivande, initiativtagande, engagerad, strukturerad och van att arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Då anställningen innebär både skrivarbete och muntlig föredragning förväntas du ha god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt.

Körkort krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 2 december 2018
Referensnummer A827331
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marita Halvarsson
Avdelningschef
054-5405009
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den