Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef för nyinrättad HVB/Fenix enhet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Familjeavdelningen är en av fyra avdelningar under förvaltningen. Avdelningen har fått i uppdrag att från årsskiftet 2017/18 starta ett eget kommunalt HVB med tillhörande stödboende för ungdomar med psykosociala problem. En ny enhet kommer att skapas för denna verksamhet. Avdelningens befintliga dagverksamhet Fenix, innehållande både skola och behandling, kommer också att knytas till den nya enheten. I och med denna nya enhet kommer familjeavdelningen att ha åtta enheter. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Här får du gott kollegialt stöd av dina chefskollegor, liksom av avdelningens verksamhetsutvecklare, ekonom, administratörer och förvaltningens jurist. Du får också en mentor som extra stöd i din start på jobbet, liksom att du kommer att få gå kommunens ledarutbildning för nya chefer.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag blir att från scratch planera, bygga upp och starta det nya kommunala HVB-hemmet med tillhörande stödboende för ungdomar med psykosocial problematik. Du får rekrytera personal, planera lokalbehoven, sätta upp riktlinjer och mål tillsammans med avdelningens ledningsgrupp. Du blir också närmsta chef för befintlig dagverksamheten Fenix, där 6 personal ingår, både socionomer och pedagoger. Du kommer att få budgetansvar liksom personalansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HVB-vård och ungdomar med psykosocial problematik. Vi tror också att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, då du ska vara motorn och drivande i att starta upp en ny verksamhet och också kunna se möjligheter till samarbete med den befintliga verksamheten Fenix. Vi vill att du kan entusiasmera, gillar att samverka, att du är bekväm med att fatta beslut och företräda enheten på ett positivt sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 10 augusti 2017
Referensnummer A700482
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ulla Eklund
Avdelningschef
054-5404977
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den