Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Anläggningsansvarig

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Välkommen till vår värmeavdelning. Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning Heden 3 är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet.

Enheten underhåll och anläggningar förvaltar och underhåller våra produktionsanläggningar. Anläggningarna delas in i geografiska block. Du blir förvaltnings- och utvecklingsansvarig för ett av våra block.
Enhetschefen för underhåll och anläggningar är din närmaste chef och som anläggningsansvarig blockchef får du cirka 60 nya kollegor på värmeavdelningen varav cirka 19 arbetar på enheten för underhåll och anläggningar.

Arbetsbeskrivning

Du blir en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar fortsätter att hålla världsklass. Några av dina viktigaste uppgifter är att:
• Följa upp och utvärdera anläggningarnas tekniska status. Utifrån detta vidta åtgärder som syftar till att upprätthålla hög säkerhet, prestanda, och tillgänglighet.
• Prioritera, planera, beställa och samordna underhållsåtgärder för anläggningarna.
• Driva utvecklings- och förbättringsarbete.
• Vara tekniskt sakkunnig inom ditt teknikområde.
• Upprätta och följa upp anläggningarnas underhålls- och investeringsbudget.
• Tillse att anläggningarnas tekniska status uppfyller lagstiftning och myndighetskrav.
• Hålla anläggningarnas dokumentation komplett och uppdaterad.
• Bedöma och besluta omfattning av lagerhållna reserv- och slitdelar i syfte att upprätthålla en hög tillgänglighet i anläggningarna.
Som anläggningsansvarig blockchef är du också samordningsansvarig för arbetsmiljön inom ditt block. Du ger tillstånd till och samordnar planerade aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi vill att du har ingenjörsexamen från högskola/universitet med inriktning mot kraft- och värme, underhåll eller motsvarande. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter och har du erfarenhet från värme-, kraft- eller processindustri är det meriterande.

God datorvana och goda kunskaper i officepaketet är ett krav. Körkort B är också ett krav.

Som person har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är initiativrik, noggrann, och ansvarsmedveten. Du har vana att skriva och hantera dokument. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 juni 2019
Tillträde Enl ök.
Ansök senast 24 mars 2019
Referensnummer A856002
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Magnus Eklind
Enhetschef
054-540 7202
Kontaktperson Johan Thelander
Värmechef
054-540 72 32
Kontaktperson Camilla Christensen
HR-chef
054-540 7167
Facklig företrädare Bo Mattsson, Ledarna
054-540 7194

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den