Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Rektor till Sundsta-Älvkullegymnasiet – Vi skapar framtid!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på tre stora skolenheter; Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nobelgymnasiet, och Tingvallagymnasiet.

Varje skola leds av en gymnasiechef som också är chef för skolans rektorer. I organisationen ingår även en beställarenhet för vuxenutbildningen. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd inom ekonomi-, personal- planerings- och utvecklingsområdet.

Sundsta-Älvkullegymnasiets vision är att varje elev ska nå sina mål och vara väl rustad för framtiden.

Skolan genomgår just nu en omfattande om- och nybyggnation. 2019 står första etappen färdig och 2021 kommer skolan att vara helt klar. Vi är då Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskola. Skolan kommer att ha ca 2000 elever och drygt 250 personal.

En av våra populäraste utbildningar är Samhällsvetenskapsprogrammet med ca 500 elever.

Arbetsbeskrivning

Som rektor vid Sundsta-Älvkullegymnasiet kommer du att ingå i skolledningen tillsammans med gymnasiechef, administrativ chef och dina rektorskollegor. Tillsammans leder vi verksamheten där vårt främsta syfte är att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling.

Du är en trygg, uthållig och stabil ledare som prioriterar det pedagogiska ledarskapet. Du förstår att grunden i ett gott chefs- och ledarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Du är modig och nyfiken vilket innebär att du gärna provar nya saker.

Du har god kunskap om skolans kunskaps- och värdegrundsuppdrag och dina beslut förankras i skolans styrdokument och i vetenskaplig forskning. Du gillar ordning och reda och du är en bra organisatör. Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift och är bekväm med att jobba i digitala miljöer. Du bidrar till att höga förväntningar genomsyrar hela verksamheten.

Som rektor skall du leda och utveckla samhällsvetenskapsprogrammet i ett skede när det genomgår en stor förändring och flyttar in i in i helt nya lokaler ht-19.

Hela verksamheten organiseras utifrån ämnesövergripande arbetslag. Lärmiljön i nya skolan är flexibel och designad i syfte att uppmuntra till samarbete, lärande och variation i undervisningen. Ditt uppdrag som rektor blir att se till att visionen om den nya skolan blir verklig.

Ett utvecklande och fantastiskt spännande rektorsuppdrag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning eller annan likvärdig universitets- eller högskoleutbildning vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet som skolledare och den statliga rektorsutbildningen är meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Ansök senast 3 mars 2019
Referensnummer A849672-SÄG
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Daniel Skålerud
Gymnasiechef
054-540 14 06
daniel.skalerud@karlstad.se
Kontaktperson Anders Jonsson
Biträdande gymnasiechef
054-540 15 54
anders.jonsson3@karlstad.se
Facklig företrädare Susanna Rydahl
Rektor / Facklig företrädare Skolledarna
054-540 14 03
susanna.rydahl@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den