Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

HR-chef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Som HR-chef tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna (miljöförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltning och teknik- och fastighetsförvaltningen). Staben har cirka 50 medarbetare fördelade på fyra enheter: ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och utvecklingsenheten.

Vårt uppdrag är att ge lednings- och verksamhetsstöd till de tekniska förvaltningarna och Karlstads Parkerings AB. Vår verksamhetsidé är att staben ska vara nära och relevant.

Staben arbetar i aktivitetsbaserat kontor i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef har du ansvaret för de tekniska förvaltningarnas strategiska och operativa HR- och löneadministrativa arbete. HR-enheten består av tiotalet medarbetare, som är HR-specialister, löneadministratörer, jurist, verksamhetsutvecklare och beredskapsansvarig.

Du kommer att ha en roll som sträcker sig över hela HR-området och du jobbar både strategiskt och operativt. Att stödja förvaltningarnas chefer i deras arbete med att utveckla verksamheten för Karlstadsbornas bästa, på ett konsultativt sätt, är en av de viktigaste uppgifterna. Du har ansvar för förhandlingar och du samverkar med de fackliga organisationerna.

Din närmaste chef är stabschefen och du ingår i stabens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga chefer leder stabens verksamheter enat och i samarbete. Du har budget-, personal-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för HR-enheten.

Samverkan mellan de tre tekniska förvaltningarna är ett viktigt uppdrag för staben, men även inom koncernen Karlstads kommun. Tillsammans med koncernens övriga HR-chefer ingår du i ledningsgrupp HR, med uppdraget att driva och utveckla arbetsgivarstrategiska frågor som gör Karlstads kommun till en attraktiv arbetsgivare.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du ska ha flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete.

Du ska ha god förmåga att leda, planera, organisera och följa upp. Förmåga att uttrycka sig väl både muntligt och skriftligt krävs också.

Det är meriterande om du har chefserfarenhet, har arbetat på ledningsnivå och har ledarutbildning och om du har kunskaper eller erfarenhet av offentlig sektor och tekniska verksamheter.

Meriterande är det om du har utbildning, erfarenhet eller kompetens inom juridik eller rättsvetenskap, och om du har erfarenhet av att driva och stötta verksamheter i olika typer av förändrings- och utvecklingsarbeten.

Vi söker dig som är en engagerad ledare, som ser till att medarbetarna och du tillsammans effektivt levererar resultat - gör verkstad helt enkelt. Du har förmåga att se sammanhang och helheter i verksamheter med stor bredd, och kan knyta samman frågor.

Du är en trygg, tydlig, prestigelös och kommunikativ ledare som stimuleras av att se din omgivning växa. Att skapa och bibehålla relationer och förtroende, både internt och externt, är naturligt för dig. Du har ett konsultativt arbetssätt och du kan visa omtanke men ändå ställa krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 september 2020
Tillträde eller enligt överenskommelse. Chefsförordnanden är tidsbegränsade för att stimulera den interna rörligheten inom kommunen. I dialog med din chef förlängs förordnandet
Längd Tillsvidare
Ansök senast 16 februari 2020
Referensnummer TFN-2020-57
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Joachim Gustafsson
Stabschef
054-540 68 74
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den