Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Upphandlingsledare - vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Förvaltningen är inne i en spännande förändringsfas som innebär utveckling av både hur framtidens välfärdstjänster ska tillgängliggöras för kunderna och hur vissa av dessa ska handlas upp. Till det kommer förändrade och utökade krav kring utbyggnad av elektronisk handel samt förbättrad avtalsuppföljning. Förvaltningen har idag egen upphandlingsfunktion som organisatoriskt finns på Biståndsenheten och som samverkar med kommunens centrala upphandlingsenhet. Inom Vård- och omsorgsförvaltningen har vi nu behov av att utöka vår upphandlingsfunktion. Vi söker dig som har stort intresse av upphandling, projektledarskap och avtalsuppföljning och vill vara delaktig i utvecklingen av dessa arbetsområden hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlingsledare inom vård och omsorgsförvaltningen arbetar du i en projektledarroll tillsammans med verksamheterna för att genomföra inköp av varor och tjänster. Upphandlingsuppdragen är politiskt initierade och styrda och löpande återrapportering till politiken och vård- och omsorgsnämnden ingår i arbetet. Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar, från behovsanalys och framtagande av upphandlingsdokument till avtalsuppföljning. Arbetet innebär många kontakter, både inom och utanför organisationen. Upphandlingar inom vård- och omsorgsförvaltningen bedrivs vanligen i arbetsgrupper där verksamhetsrepresentanter som behöver tjänsten/varan formulerar krav och upphandlaren driver processen. Du kommer även att delta i kommunövergripande upphandlingsgrupper och förväntas representera förvaltningen.

Som upphandlingsledare kommer du även att arbeta nära medarbetarna i biståndskontorets stab och vara en resurs i övrigt verksamhetsutvecklingsarbete.

Kvalifikationer

För uppdraget som upphandlingsledare krävs att du har en högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi söker dig med praktisk erfarenhet av upphandlingsarbete eller likvärdigt arbete. Har du kunskaper om lagen om offentlig upphandling och dess praktiska tillämpning eller att upprätta avtal i anslutning och genomföra avtalsuppföljning är detta meriterande. Vi tror att du har erfarenhet av projektledning och gärna har arbetat inom vård och omsorgsområdet. Har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är det också meriterande.

Viktiga egenskaper för rollen är att du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att ha ett arbete med många kontaktytor och egen drivkraft. Du har god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt och effektivt sätt föra fram budskap för avsedd effekt i olika sammanhang. Att arbeta strukturerat, planera och organisera arbetet inom området på ett effektivt sätt är en självklarhet för dig.

Du kommer att arbeta med kvalitetsfrågor så det krävs att du är kvalitetsmedveten och är noggrann och väl medveten om betydelsen av detta. Du har en god analytisk förmåga och tar dig gärna an komplexa frågor som du analyserar på detaljnivå.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2020
Tidsbegränsad till 31 december 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 29 september 2019
Referensnummer A900658
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Per Söderberg
Beställarchef
per.soderberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel.
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den