Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Kostchef till skolområde Öst

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens måltids- och städorganisation är indelad i tre skolområden och i varje område finns en ansvarig kostchef. Vi har även en kostchef mot äldreomsorgen.

Arbetsbeskrivning

I skolområde Öst har vi ca 1400 barn i våra 20 förskolor, samt ca 2800 elever i våra 8 skolor. Du leder, planerar och utvecklar måltidsverksamheten i skolområdet i enlighet med nationella och lokala politiska mål. I ditt uppdrag ansvarar du bland annat för att leda och engagera dina medarbetare men även för anställning, lönesättning, schemaläggning, vikarieanskaffning, arbetsplatsträffar, utvecklings- och lönesamtal. I uppdraget ligger även ett ansvar för matsedelsplanering, inköp, fakturahantering, riskbaserad egenkontroll tillsammans med kökspersonalen.

Du blir en del av ett framgångsrikt team som kännetecknas som engagerande, stödjande, samverkande, kompetenta och resurseffektiva.

Som kostchef samarbetar du med andra kostchefer inom förvaltningen och med förvaltningens koststrateg. I arbetet ingår också nära samarbete och kontakter med förskolechefer och rektorer. Din chef är ekonomichefen och på den centrala staben finns stödfunktioner för bl a personalfrågor och ekonomifrågor.

Kvalifikationer

Du har kockutbildning/kostekonomutbildning i kombination med gedigen erfarenhet av arbete i storkök/restaurangkök med personal- och budgetansvar. Du måste ha erfarenhet och kunskap om riskbaserad egenkontroll (HACCP) och specialkost.

Vi söker efter dig som vill arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor och bidra till att vi utvecklas och fortsätter vara en attraktiv arbetsgivare.

I din roll har du många olika kontaktytor, därför är det viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Du har erfarenhet av att leda personal, samt ha utvecklings- och lönesamtal. Kunskap i kostdataprogrammet Mashie är önskvärt.

Erfarenhet av att leda städverksamhet är en viktig merit. Nödvändiga egenskaper för att klara uppdraget är att du är stresstålig, har god förmåga att planera, prioritera och delegera. Samarbetsförmåga och servicekänsla är viktigt. Det är också viktigt att du är kreativ och lösningsfokuserad samt har stort engagemang för måltidsfrågor generellt. Körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 17 maj 2019
Referensnummer A874501
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Christina Widén
Ekonomichef
054-540 29 02
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den