Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Behandlingsassistent till Vikens stödboende

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Avdelningen integration, försörjning och arbete är indelad i olika enheter som rör arbetsmarknads- och bostadsfrågor, ekonomiskt bistånd samt ett samlat stöd till unga vuxna mellan 18 - 25 år. Till Enheten för unga vuxna – insats hör Viken - ett socialt provboende, Nexus – en öppenvårdsverksamhet mot missbruk och beroende samt Horisont - en sysselsättningsverksamhet för unga vuxna som inte fullföljt sin skolgång.

Vi söker nu en behandlingsassistent till stödboendet Viken.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare på Viken ingår du i en engagerad och positiv arbetsgrupp på tio personer med varierande erfarenheter och ålder. Viken arbetar med kontaktmannaskap. Som kontaktman skapar du en bärande relation till ungdomarna, du stöttar dem att utveckla självständighet och olika färdigheter som behövs för att klara en tillvaro som vuxen. De unga kan ha problem med droger, psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsvariationer och annat som påverkar dem i vardagen. Du följer med den unge på möten med olika myndigheter. Du motiverar ungdomarna till att fullfölja sin individuella planering. Du samtalar om vardagens olika sorg- och glädjeämnen och annat som kan skapa irritation och stress. Du stöttar dem att göra praktiska sysslor så som tvätta, laga mat och städa. Du arbetar på uppdrag från socialsekreterare och den unge själv.

Som medarbetare på Viken är du även kontaktperson till unga vuxna som bor i egna lägenheter utanför Vikens stödboende. Du får regelbunden handledning och till hösten genomför personalgruppen en miljöterapiutbildning, under 8 tillfällen.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning, t ex behandlingsassistent, socialpedagog.

Du ska ha ett genuint intresse för målgruppen
Du ska vara nyfiken, positiv och ödmjuk.
Du ska ha tålamod och vara införstådd med att tillvaron inte alltid går som på räls.
Du ska vara lugn och stabil och stå pall för att det ibland kan uppstå utmanande situationer på boendet.

B körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde sker efter överenskommelse.
Ansök senast 19 augusti 2018
Referensnummer A802403
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Gunilla Gröndahl-Ohlsson
Enhetschef
054-5405169
Kontaktperson Anna Lefverström Ås
Verksamhetssamordnare
054-540 53 24
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den