Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Länssamordnare för familjehemsvården i Värmland

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

För att stärka kvaliteten inom familjehemsvården har Region Värmland fått ett samordningsuppdrag av samtliga 16 kommuner i Värmland. Som länssamordnare för familjehemsvården kommer du att ha din tillhörighet hos Resursenheten i Karlstad.

Resursenheten har en organisatorisk tillhörighet hos Arbetsmarknads-och socialförvaltningens Familjeavdelning i Karlstad. Resursenheten består av en kunnig och engagerad arbetsgrupp med 13 socionomer, där flera medarbetare har lång erfarenhet av familjehemsvård.

Arbetsbeskrivning

Barn som placeras i familjehem är en av samhällets mest utsatta grupper. Barnen är i behov av omfattande stöd för att kunna utvecklas positivt. God kvalitet inom familjehemsvården är därför mycket viktig och ställer krav på fungerande rekrytering och utredning av familjehemmen samt utbildning och stöd till familjehemmen.
Vi söker nu en Länssamordnare för familjehemsvården i Värmland. Länssamordnarens arbetsuppgifter kommer att bestå i att leda nätverk av socialsekreterare, ansvara för samordning av familjehemsutbildningar, tolka och vägleda i familjehemsutredningar, genomföra rekryteringskampanjer, ansvara för att ta fram och följa upp länsgemensamma rutiner samt samordna och utveckla samarbetet mellan kommunerna i Värmland.

Kvalifikationer

Du har en kommunal och/eller regional bakgrund. Du har tidigare erfarenhet av arbete med familjehemsvård inom socialtjänsten med erfarenhet av att rekrytera, utreda och stötta familjehem. Som person är du idérik, lyhörd och pedagogisk. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är duktig på att strukturera och samordna arbetet och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du har en socionomexamen eller annan utbildning vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Påbyggnadsutbildning inom området är meriterande så som Kälvestensmetoden och handledarutbildning.

Körkort är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är ett projekt som kommer pågå under en två års period.
Ansök senast 18 januari 2017
Referensnummer A639895
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mia Willard
Enhetschef
054-5404979
mia.willard@karlstad.se
Facklig företrädare Jörgen Widing
SSR
054-5405552

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den