Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

VA-ingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Karlstad växer så det knakar! Detta innebär att den kommunala VA-försörjningen står inför en rad utmaningar de kommande åren. Vi på VA bygger kontinuerligt ut vår allmänna VA-anläggning i enlighet med vår VA-plan samt driver även stora investeringsprojekt i takt med att Karlstad växer. Vi är en viktig kugge i samhällsplaneringsprocessen.

För att klara morgondagens utmaningar behöver vi blir fler som hjälps åt att klara uppdraget. Vi behöver dig!

Du kommer att tillhöra VA-avdelningen och närmare bestämt enheten Projekt VA, som idag består av 19 medarbetare. Enheten ansvarar för VA-utredningar i samhällsplanering och planprocessen, strategisk planering för den allmänna VA-anläggningen, investeringsprojekt för VA, samt VA-kartan. Vi som jobbar här är VA-ingenjörer, modellerare, projektledare, byggledare och GIS-ingenjörer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med ledningsnätsfrågor inom VA.

Du kommer delta aktivt i kommunens samhällsplaneringsarbete, från översiktsplan till detaljplaner. Du kommer även att vara delaktig i genomförandet av VA-utbyggnad i exploateringsområden såväl som på befintligt ledningsnät. Det innebär att du kommer vara VA-avdelningens representant med ansvarar för VA-frågor i planprocessen och genomförandeprocessen.

I planprocessen innebär det att Du är delaktig i arbetet med detaljplanen och att Du tar fram en VA-plan för detaljplanen som redovisar förslag till VA-lösning. I genomförandeprocessen ska Du med hjälp av konsult ta fram bygghandling för VA och i byggskedet vara byggledaren behjälplig som teknikstöd-VA.

Arbetet kan även innefatta att som projektledare driva utredningsprojekt och VA-ledningsnätsprojekt avseende förnyelse.

Arbetet innebär kontakter med kollegor inom VA-avdelningen, andra avdelningar inom vår förvaltning, andra kommunala förvaltningar, myndigheter, konsultfirmor, entreprenörer och fastighetsägare.

Inom enheten finns fler som arbetar med ledningsnätsfrågor på olika sätt bland annat kapacitetsbedömningar, förnyelseplanering, VA-planfrågor, projekt- och byggledning - och dessa kollegor kommer du att samarbeta med.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med VA-inriktning och/eller bygg- och anläggningsteknisk inriktning, men du kan ha fått motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet inom området. Du har kunskaper i ledningsnätsfrågor och det är ett krav att du har erfarenhet av ingenjörsarbete inom VA-området.

Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och initiativrik, har lätt för att samarbeta med andra och är bra på att skapa nätverk. En god känsla för bemötande och service är en förutsättning. Som person är du, ansvarsfull, strukturerad och har en analytisk förmåga. Du är bra på att dokumentera och kan formulera dig väl i både tal och skrift. Du kan driva ett arbete från start till mål. Körkort och datorvana är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 9 februari 2020
Referensnummer TFN 2020-211
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Dåverhög
Enhetschef
054-540 71 25
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den