Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Driftansvarig produktionsplanerare för VA-ledningsnät

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Du kommer att tillhöra planeringsorganisationen för teknik- och fastighetsförvaltningen. Planeringsorganisationen planerar, samordnar, genomför och följer upp alla interna beställningar och uppdrag som gäller drift, skötsel och entreprenader av bland annat Karlstads kommuns vägar, vatten, byggnader, parker och natur.

Vårt arbetsklimat erbjuder ett omväxlande arbete med många utmaningar och varierande arbetsuppgifter. Du utgår från en kreativ arbetsmiljö i helt nybyggda kontorslokaler i centrala Karlstad. Alla medarbetare uppmuntras att vara initiativtagande och visa på entreprenörskap, vilket gör att vi kan erbjuda dig ett arbete med stor möjlighet att organisera och styra det egna arbetet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en driftansvarig produktionsplanerare som i nära samverkan med vår övriga organisation, ansvarar för den operativa verksamheten inom drift, skötsel och felavhjälpande underhåll av Karlstad kommuns ledningsnät. Ditt huvudsakliga fokus kommer att ligga inom drift och underhåll, även om planering och samordning av bygg och anläggningsentreprenader inom områdena kan komma att ingå i tjänsten.

Din befattning är produktionsplanerare och du har alltid en central roll i våra entreprenader och ansvarar för driftentreprenadens genomförande. Din huvuduppgift består av att planera och leda produktionen, vilket innefattar ansvar för planering, ekonomi och KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö).

Arbetsuppgifter som ingår i drift- och underhållsansvaret:
• Drift och underhåll av:
- ledningsnätet med tillhörande anordningar för vatten, spill- och dagvatten (t.ex ventiler, brunnar m.m.)
- utlopp, dagvattendammar och utloppsdiken
• Detaljplanera drift och skötselåtgärder
• Säkerställa rätt leverans
• Följa upp budget och genomförande av drift- och skötseluppdraget (planerat underhåll, felavhjälpande vid läckor, planerad spolning, m.m)
• Planera och samordna anläggningsentreprenader och genomförande av servisbyggen i samarbete med övriga produktionsplanerare.

Dessutom ska produktionsplaneraren arbeta aktivt och tillsammans med övriga i teamet och enheten vara ett stöd för och en länk mellan utförare och förvaltare. Personal/arbetsgivaransvar ingår inte i din roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning eller annan relevant utbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom området vatten- och avloppsledningsnät.

Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom nämnda verksamhetsområden. Gärna med erfarenhet av arbetsuppgifter såsom; budgetering, kalkylering, projektledning/arbetsledning, utredningsarbete, underhållsplanering. Meriterande är även kunskaper inom entreprenadjuridik och LOU samt BAS inom bygg och anläggningsarbeten.

Du har god IT-vana från för verksamhetsområdet relevanta IT-system. Meriterande är erfarenhet av ledningskartdatabasen Geosecma eller liknande system för lagring av uppgifter rörande driftstörningar och insatser på VA-ledningsnät.

För att lyckas i rollen som produktionsplanerare behöver du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har ett gott ordningssinne samt förmågan att se till helhet, vilket är en framgångsfaktor för vår verksamhet. Som person är du mål- och resultatinriktad och vi utgår ifrån att du är van att arbeta självständigt och du tar ansvar för dig själv och gruppen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Ansök senast
31 augusti 2017
Referensnummer
TFN-2017-1617
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Lars Karlsson
tf enhetschef
054-5406627
lars.karlsson@karlstad.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
 
054-540 00 00
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den