Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Projektledare till Barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi vill att du ska må bra och erbjuder friskvårdsbidrag och möjlighet till att utöva friskvård på arbetstid. Hos oss får du flexibla arbetstider och för att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. Du kommer tillhöra avdelningen för verksamhets-och ledningsstöd och ha din arbetsplats i våra nyrenoverade lokaler i Karolinen.

Arbetsbeskrivning

Barn- och ungdomsförvaltningen söker en projektledare som ska leda arbetet med att införa ett samordnat digitalt skolval/skolbyte 2021. Syftet med att digitalisera skolvalet/skolbytet är att kommunen ska kunna erbjuda elever och vårdnadshavare en rättssäker och användarvänlig tjänst för både kommunala och fristående skolor.

Det digitala skolvalet/skolbytet ska:
• Motsvara Karlstadsbornas förväntningar vad gäller digitalisering och utökade e-tjänster
• Utveckla servicen för både kommunala och fristående skolors elever och vårdnadshavare
• Säkerställa en rättssäker och likvärdig skolvals- och skolbytesprocess samt ha kontroll på
skolpliktiga elever
• Effektivisera administrationen som idag görs manuellt via blanketter

Arbetet innebär ett nära samarbete med de kommunala och fristående grundskolornas rektorer och administratörer, kommunens upphandlingsenhet samt kommunens IT-avdelning och kontaktcenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen kombinerat med en projektledarutbildning. God kunskap om grundskolans lagstiftning och erfarenhet av att leda projekt är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt, planera, organisera, leda och genomföra processer i enlighet med projektbeställningen. Vi ställer stora krav på att du kan samarbeta med berörda och att du är noggrann och håller deadlines. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. En förutsättning är att du har god digital kompetens.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Möjligheter till förlängning finns. Tillträde efter överenskommelse.
Tidsbegränsad till 30 juni 2021
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 15 mars 2020
Referensnummer A935443
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Norlander Groth
Avdelningschef, verksamhets- och ledningsstöd
054-540 29 03
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den