Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Utredare - översvämning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 17 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvara för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkö, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga uppgifter blir att arbeta med översvämning och andra utredningsfrågor inom hela samhällsbyggnadsområdet.

Frågorna som kan hamna på ditt bord är varierade. Du kommer att beställa och granska modelleringar och utredningar samt driva förstudier och mindre projekt. Arbetet kan även innebära planering för skydd mot översvämning, stöd vid byggande av översvämningsskydd, samt deltagande i tillståndsansökningar för vattendomar.

Du kan själv komma att vara ute i fält för att göra besiktningar av älvar och vattendrag kopplat till driften av våra vattenområden. Du ansvarar för planering av åtgärder och insatser för översvämning som ingår eller ska ingå i kommunens beredskapsplan och kommer delta i arbete med klimatanpassningsplan och översiktsplan.

Även andra utredningar som inte har anknytning till översvämningsarbete, men som är kopplat till förvaltning och utveckling av kommunens mark kan hamna på ditt bord. Vid behov kan det stundtals dominera ditt arbete. Det kan gälla förstudier av mer utredande karaktär, framtagande av MKBer, samt andra utredningsfrågor.

Rollen bygger på samarbete. I arbetet är kontakt med andra förvaltningar, avdelningar och enheter en viktig del. I samband med översvämning från älv och sjö kommer du att ha kontakt med drift, underhåll och beredskapsorganisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom miljö, vatten, geohydrologi eller motsvarande, och brinner för att jobba med översvämningar och utredningar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av geohydrologi eller översvämningsarbete, men det är inget krav.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta självständigt, kreativt och strukturerat med stort ansvarstagande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort B är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 13 januari 2019
Referensnummer TFN 2018-4890
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den