Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Verksamhetsutvecklare HR

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Arbetsgivaravdelningen arbetar koncernövergripande med arbetsgivarstrategiska frågor.
Verksamhetsstöd, där tjänsten är placerad, är en grupp inom Arbetsgivaravdelningen som nu söker en strategisk verksamhetsutvecklare. Verksamhetsstöd har idag 7 medarbetare, vilka arbetar med systemförvaltning av koncernens gemensamma personalsystem Heroma, samt med löneadministrativt stöd åt vissa av koncernens bolag och förvaltningar.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsstöd söker en verksamhetsutvecklare inom HR-området som främst kommer att arbeta med utveckling och utbildning kopplat till personalsystemet. För att lyckas i rollen ser vi att du har betydande erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor, utbildning, och kvalitetssäkring av interna rutiner. Du kommer att ansvara för utbildnings- och informationsinsatser till medarbetare inom hela koncernen. Målet är att förnya befintligt personalsystem med nya moduler samt utveckla och förnya vårt interna arbetssätt.
Vi har ett viktigt utvecklingsarbete framåt, där vi behöver effektivisera samt säkerställa en högre kvalitet av våra interna processer. Du har en konsultativ och drivande roll för att kunna stötta verksamheten på bästa sätt. Verksamhetsutvecklaren får uppdrag av chefen för Verksamhetsstöd och du kommer att arbeta nära avdelningens ledningsgrupp samt vara ett stöd för dem i deras planering av fortsatt utveckling.

Kvalifikationer

Den vi söker har akademisk utbildning med inriktning systemvetenskap, HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Omvärlden ställer allt högre krav på strategisk kompetens, ständig verksamhetsutveckling med huvudfokus på digitaliseringsprocessen. I det här arbetet kommer du ha en nyckelroll på vår avdelning. Vi ser helst att du har erfarenhet av personalsystemet Heroma och gärna erfarenhet från offentlig förvaltning.
Vi söker dig som har en kommunikativ och pedagogisk framtoning med ett stort intresse för problemlösning. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående med ett högt personligt driv samt ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Du har intresse och engagemang för kvalitets- och utvecklingsfrågor och har förmåga att omsätta nya insikter till praktik.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänsten är ett föräldravikariat under cirka 11 månader med tillträde 1 oktober 2019.
Ansök senast 2 juni 2019
Referensnummer A722268 - Kopia
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Annica Åkerlind
enhetschef
054 - 540 10 48
annica.akerlind@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den