Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Enhetschef Hälso- och sjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Vi söker nu en enhetschef inom hälso- och sjukvård som ska ansvara för gruppen sjuksköterskor som arbetar natt, kväll och pool. I nuvarande organisation ligger även ansvaret som chef för hemtagningsteamet inom rehab på denna roll. Som enhetschef ingår du i ledningsteamet för hälso- och sjukvård tillsammans med kollegor från hemsjukvård och hemrehabilitering. Du är direkt underställd verksamhetschef för hälso- och sjukvård.

I Karlstad kommun erbjuder vi individuell handledning och en gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsbeskrivning

Rollen som enhetschef inom hälso- och sjukvård innebär att leda, samordna, planera, driva och utveckla verksamheten mot uppställda mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policy- och styrdokument. Alltid med medborgaren i fokus.

Som enhetschef har du ansvar för kvalitet, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta med samverkan och kvalitet och att skapa ett positivt utvecklingsklimat som ger medarbetarna möjlighet till delaktighet och inflytande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är trygg i ditt ledarskap. Du har förmåga att skapa trygghet och motivera dina medarbetare att arbeta utifrån verksamhetens och den enskildes behov. Du har erfarenhet av arbetsledning och ekonomisk styrning, goda ledaregenskaper samt förmåga att driva utvecklings- och kvalitetsarbete.

Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Att du har god samarbetsförmåga, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter det är en förutsättning för att lyckas med uppdraget samt att du har en god förmåga att prioritera och organisera.

Du har god kännedom kring gällande lagstiftning, du har utbildning med legitimation inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av ledarskap inom hälso- och sjukvårdområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina ledaregenskaper och att du har engagemang för verksamheten. Det innebär att ditt ledarskap är linje med förvaltningens och verksamhetens värdegrund.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Ansök senast 15 april 2020
Referensnummer A943474
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Peter Nylander
Verksamhetschef Hemvård
054-540 57 95
Facklig företrädare Maud Ulset
Vårdförbundet
054-540 4756

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den