Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Mätartekniker

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

VA-avdelningen ansvarar för Karlstads kommuns allmänna VA-anläggningar. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden. VA-verksamheten är helt taxefinansierad. Fördelningen av kostnader sker bl a genom att vi genom mätning inhämtar uppgifter om vattenförbrukningen hos våra kunder. Vi hanterar ca 15 000 mätare vilka behöver bytas ut med visst intervall.

Vi behöver nu förstärka vårt lag med en mätartekniker till vår vattenmätarverkstad som ingår i kund- och verksamhetsstöd VA. Enheten består av en kontorsgrupp på åtta personer som arbetar som stöd till övriga avdelningen och en vattenmätarverkstad med en arbetsledare och fyra mätartekniker som arbetar med vattenmätare.

Arbetsbeskrivning

I jobbet som mätartekniker arbetar du i första hand med att utföra byten av vattenmätare ute hos kund. Kunderna kan vara både privata hushåll, men också företag och industrier. Mätaren sitter oftast inomhus, men kan också sitta i en mätarbrunn ute.

Du får uppleva och behöver klara många olika och varierande miljöer både inomhus och utomhus. Mätarbytena planeras och meddelas kund i god tid av annan person, men du ansvarar själv tillsammans med din kollega för upplägget av dagens beting.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon form av teknisk yrkesutbildning motsvarande gymnasienivå, gärna inom VA eller VVS, samt att du gärna har erfarenhet av att arbeta praktiskt och kundnära. B-körkort är ett krav för tjänsten. Kontakten med kunder innebär att du behöver kunna förstå, tala och läsa svenska. Då vi är en ackrediterad verksamhet behöver du kunna följa rutiner, samt rapportera och dokumentera utfört arbete.

Det är viktigt att man som mätartekniker kan ta egna initiativ, samarbetar med kollegor för att förbättra arbetsmetoder och har en strävan att få nöjda kunder. Du är serviceinriktad och noggrann - allt för att våra kunder ska få en så bra upplevelse som möjligt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då du kommer vara kommunens representant i mångas hem vid mätarbytena.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 3 november 2019
Referensnummer TFN-2019-5019
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Eva-Lena Beiron
enhetschef
054-540 68 10
Kontaktperson Marcus Magnil
arbetsledare
054 - 540 66 97

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den