Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare till Zakrisdals förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.


Zakrisdals förskola är en relativt ung och liten enhet som startade 2012 och har 3 avdelningar i dagsläget.
En härlig gård med både fruktträd och vitsippor. Utemiljön är i fokus och nyttjas dagligen. Alla avdelningar samverkar för att skapa en gemensam trivsel och trygghet för barnen på förskolan. På Zakrisdals förskola har vi positiva och engagerade förskollärare/barnskötare som bygger upp verksamhet tillsammans med barn och vårdnadshavare. Gården samt närhet till skogen lockar till många aktiviteter. Det som kännetecknar oss är vårt goda samarbete, vår sammanhållning och vår arbetsglädje.
Vi strävar efter att vår verksamhet skall hålla en hög kvalité där barn och föräldrar ska känna sig trygga och mötas av en välkomnande atmosfär och där det finns utrymme för delaktighet och inflytande. Vi har en välplanerad verksamhet och ett tydligt fokus på̊ lärandet.
Vi har ett förhållningssätt mot barnen och varandra som bygger på samspelsprogrammet ICDP/Vägledande samspel. Det handlar om att skapa goda relationer och utveckla lyhördhet och positivt samspel med barnen som en grund för trygghet och lärande. Vi har ett utforskande arbetssätt. Genom att ställa öppna frågor är avsikten att få barnen att tänka och reflektera.
Vi har implementerat LHU – lärande för hållbar utveckling som ska genomsyra vår verksamhet.
Vi värnar om gott bemötande och vill att alla ska känna sig välkomna! Vi söker en förskollärare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag.


Arbetsbeskrivning

Zakrisdals förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö.
Vi värnar om varandras olikheter, vi tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor, vi ser dem som en möjlighet och tillgång till att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det kompetenta barnet, att barnet har en egen röst, egna kunskaper och förmågor.
Känns detta som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du blir en pedagog hos oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är legitimerad förskollärare
- är engagerad och har god samarbetsförmåga
- har förmågan att ta egna initiativ, kommunicera och vara flexibel
- har ett tydligt fokus på barns lärande och tror på det kompetenta barnet.
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö.
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik.

-har förmågan att sprida arbetsglädje och att du har gott bemötande och tycker om att skapa relationer till såväl små som stora.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt och trevligt bemötande gentemot såväl barn som vuxna.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2019
Ansök senast 23 oktober 2018
Referensnummer A817195
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Erika Axelsson
Förskolechef
054-5403551
erika.axelsson@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den