Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Vikarierande socialsekreterare till utredningsenheten socialpsykiatri, hälso- och sjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Utredningsenheten socialpsykiatri och hälso-sjukvård, Vuxenavdelningen, har ansvar för myndighetsutövning gällande personer över 25 år med långvarig psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar i nära samarbete med våra verksamheter där det bl. a ingår heldygnsverksamhet, boendestöd och korttidsboende.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till utredningsenheten socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Enheten består av 7 socialsekreterare och 1 ärendehandledare, till enheten hör även avdelningens 2 arbetsterapeuter och 6 sjuksköterskor. Målgruppen är personer över 25 år med långvarig psykisk funktionsnedsättning.

Som handläggare utreder du ärenden enligt socialtjänstlagen, samt följer upp beslutade insatser. Samverkan med interna och externa aktörer som är viktiga för brukaren, är nödvändigt. Målsättningen är att man som socialsekreterare ska ha ett helhetsperspektiv utifrån brukarens behov.

Som anställd på utredningsenheten socialpsykiatri och hälso-och sjukvård så erbjuds du adekvata utbildningar för målgruppen så som DUR (Dokumentation Utredning och Resultat, en utredningsmodell för arbete inom socialpsykiatri), och SIP (samordnad individuell plan).

Du får stöd av kollegor med goda kunskaper om psykiska funktionsnedsättningar. En kollegial mentor utses för dig som stöd i början av din anställning.

Dokumentation hanteras i vårt verksamhetssystem VIVA.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning. Du har ett intresse och ett engagemang för arbetet med målgruppen. Gärna tidigare arbetslivserfarenhet med målgruppen. Du behöver vara strukturerad, ha förmåga att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta. Det är meriterande om du har utbildning i MI, DUR samt SIP. Du får gärna ha vana och erfarenhet av dokumentation i VIVA och cosmic link.

B-körkort, manuell växellåda, är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vikariatet är tidsbegränsat till och med februari 2021.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 1 mars 2020
Referensnummer A934110
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ulrika Sewelén
Enhetschef
054-5405330
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den