Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

2 Förskollärare, Henstad förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Henstad förskola är belägen i ett lugnt och lantligt område med gångavstånd till skogen och flera lekparker. Hos oss erbjuds barnen en härlig utemiljö som inspirerar till lek, rörelse och välbefinnande.
Våra fyra avdelningar är: Lyckan 1-2 år, Viljan 2-3 år, Glädjen 3-4 år och Gnistan 4-5 år. Förskolans läroplan löper som en röd tråd genom verksamheten och vi har valt att jobba åldersindelat för att ge barnen de bästa förutsättningarna för trivsel, utveckling och lärande. Vi anpassar våra lärmiljöer utifrån de olika åldrarna och tror på att en anpassad miljö ger både utmaningar och möjlighet att lyckas.
Vår vision är att ”varje dag på Henstad förskola är en bra dag i livet” och lägger stor vikt på bemötande och att alla, både barn, vårdnadshavare och kollegor ska känna sig välkomna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för att läroplanens mål uppfylls och för att det bedrivs ett målinriktat arbete som främjar varje barns utveckling och lärande. Du ansvarar för att undervisningen är lustfylld och att den utgår från barnens nyfikenhet och erfarenheter. Du har kunskap och förmågan att omsätta våra styrdokument både i teori och praktik. Du ska systematiskt analysera och planera verksamheten både enskilt och tillsammans med kollegor för att kunna avgöra hur undervisningen bäst bedrivs i just din barngrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och som är en ansvarstagande och engagerad pedagog. Du är intresserad av att utveckla förskolans verksamhet och är flexibel för förändringar. Du har god förmåga att ta tillvara på de möten och tillfällen som uppstår för att undervisningen ska vara lustfylld och meningsfull för alla barn. Du utgår från att barn gör rätt om de kan och vägleder istället för att tillrättavisa. Du är väl förtrogen med våra styrdokument och har god förmåga att omsätta dem både i praktik och teori. Du vill gärna dela med dig av dina erfarenheter och är intresserad av att ta del av andras. Du har lätt för att samarbeta men kan också ta eget ansvar och jobba självständigt. Du har ett positivt förhållningssätt och är en förebild för våra yngsta Karlstadbor genom ett gott bemötande och genom att sprida arbetsglädje på förskolan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 augusti 2017
Tillträde eller genom överenskommelse
Ansök senast 8 maj 2017
Referensnummer A674835
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Cecilia Gåsvik
Förskolechef
054 - 540 31 49
Facklig företrädare Olle Larsson
förskollärare
054-5403209

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den