Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Fritidspedagog 100% Västerstrandsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Västerstrandsskolan är en F-6-skola. På skolan går ca 420 elever.
Vi har idrott och hälsa som profil och det genomsyrar vår verksamhet.
Skolan kännetecknas av goda relationer mellan elever och vuxna och att man bryr sig om varandra.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem på Västerstrandsskolan ingår du i ett arbetslag tillsammans med lärare och andra fritidspedagoger/lärare i fritidshem. Ni har ett gemensamt ansvar för att planera, genomföra, följa upp och utvärdera ert arbete kontinuerligt. Det innebär att du som fritidspedagog/lärare i fritidshemmet besitter en mycket god pedagogisk kompetens. Du arbetar för att stödja elevernas utveckling och utveckla elevernas sociala kompetens. Vi har fyra fritidshemsavdelningar på Västerstrandsskolan.

Fritidspedagogerna/lärarna på fritidshemmen på Västerstrandsskolan har goda förutsättningar att planera och genomföra pedagogisk verksamhet, fokus är elevaktiva rastaktiviteter samt fritidstiden på morgonen samt eftermiddagen. Vi lägger stor vikt på våra rastaktiviteter, Västerstrandsskolan arbetar sedan flera år med Trivselprogrammet och med elevaktiva raster.

För dig som fritidspedagog/lärare i fritidshem finns det god möjligheter till enskild och gemensam planering under veckan. Under skoltid har fritidspedagogerna möjlighet att fokusera på sitt uppdrag utifrån kapitel 4 i Lgr-11, reflektion och analys kring uppdraget under raster samt fritidstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande. Du ska vara en trygg och stabil vuxen, med fokus på framtidens lärande och vara en tydlig pedagogisk ledare. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med föräldrar och kollegor och en vilja att skapa goda relationer med eleverna.
Vi vill att du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet där eleven är i centrum och ges möjlighet att utveckla sin tro på sig själv, socialt samspel och kunskaper. Du har förmågan att möta elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar och intresse.
Vi värdesätter erfarenhet, kreativitet och engagemang. Du vill utveckla den pedagogiska verksamheten, arbeta mot uppställda mål och ta ansvar för din del samtidigt som du ser helheten.

Du ska kunna arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande arbetsmiljö för eleverna. Vidare vill vi att du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och positiv. Vi söker dig som vill och kan utveckla verksamheten på fritidshemmet.
Fritidspedagogexamen/legitimation som lärare i fritidshem är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse, dock senast 191202. Visstidsanställning t o m 200628 med ev tillsvidaretjänst.
Tidsbegränsad till 28 juni 2020
Ansök senast 5 november 2019
Referensnummer A909358
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Karin Thorell
Rektor
054-540 33 89
karin.thorell@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet, Jan Hellborg
jan.hellborg@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den