Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare alternativt barnskötare till Klara förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Klara förskola öppnade sina portar den 8 januari 2019. Förskolan ligger intill Våxnäsparken i Klara. Den består av tre avdelningar som är belägna på tre plan, en avdelning per våning.
Det är två stycken avdelningar med åldrarna 1-3 år och en avdelning med åldrar 3-6 år.
Klara förskola erbjuda lärmiljöer i nyrenoverade lokaler med luftiga ytor på ett centralt läge.
Lokalerna är anpassade till just den omsorg och undervisning vi vill att alla barn ska få.
Ett stort rörelserum på 55 kvm med fönster åt tre håll som vetter ut mot Våxnäsparken, varje avdelning har en egen ateljé och förskolan har ett mottagningskök i huset. Klara förskola har en egen arkitektritad utemiljö intill huskroppen plus att en ny allmän lekplats har anlagts i Våxnäsparken som ligger precis intill förskolan.

En modern stadsförskola på höjden med kultur inpå knuten. Här kan utforskande och lärande gå hand i hand i miljöer som är tillgängliga och hållbara. Att förskolan ligger så centralt underlättar för många barn, föräldrar och personal.

Arbetsbeskrivning

En av våra pedagoger går på föräldraledighet och därför finns nu möjligheten att få jobba som pedagog på Klara förskola.
Klara förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö.
Vi värnar om varandras olikheter, vi tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor, vi ser dem som en möjlighet och tillgång till att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det kompetenta barnet, att barnet har en egen röst, egna kunskaper och förmågor.
Känns detta som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du söker till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är legitimerad förskollärare alternativt barnskötarexamen
- är engagerad och har god samarbetsförmåga
- har förmågan att ta egna initiativ, kommunicera och vara flexibel
- har ett tydligt fokus på barns lärande och tror på det kompetenta barnet.
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö.
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik.
-har förmågan att sprida arbetsglädje och att du har gott bemötande och tycker om att skapa relationer till såväl små som stora.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt och trevligt bemötande gentemot såväl barn som vuxna.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 5 augusti 2019
Tillträde Tjänsten kan komma att förlängas inpå år 2020.
Tidsbegränsad till 31 december 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 26 april 2019
Referensnummer A863415
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Erika Axelsson
Förskolechef
054-5403551
erika.axelsson@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den