Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Säkerhetskoordinator - trygghetsutveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området trygghetsutveckling. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.
Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning och krisberedskap. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla Karlstads kommuns trygghetsarbete. Du kommer bland annat att sammanställa statistik över trygghets- och brottsutvecklingen på lokal nivå, leda och delta i projekt samt delta i genomförande av olika åtgärder som utvecklar tryggheten. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghetsarbete som involverar kartläggning, analys, genomförande och uppföljning.
I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen, ansvariga politiker och kommunens olika verksamheter. Du kommer även att samordna kommunens arbete med Polismyndigheten, med t ex medborgarlöften och lägesbilder över trygghetsutvecklingen.
Du kommer också att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete.

Kvalifikationer

Du ska ha högskole- eller universitetsutbildning gärna med inriktning beteendevetenskap, alternativt annan eftergymnasial utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Utbildning inom kriminologi är meriterande.
Du har mångårig erfarenhet av att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten i större organisationer.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet samt kvalificerat arbete med statistikbearbetning. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från kommunalt säkerhetsarbete.
Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast efter överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 16 september 2018
Referensnummer A778983
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lars Gustafsson
tf avdelningschef säkerhetsavdelningen
054 - 540 28 96
lars.gustafsson2@karlstad.se
Facklig företrädare Jörgen Tolf
SKAF
054-540 28 80
jorgen.tolf@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter jämställdhet och mångfald. Vi ser därför gärna kvinnor och personer med utländsk bakgrund som sökande.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den