Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Anhörigkonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Arbetsbeskrivning

Som anhörigkonsulent är din viktigaste uppgift att ge stöd till anhöriga som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. I arbetsuppgifterna ingår att hålla inledande samtal, enskilda stödsamtal, vägledning, planera och leda anhöriggrupper, anordna och hålla i utbildning och delta i utvecklingen av anhörigstödet. Du är en viktig del i teamet anhörigstöd och företräder anhörigstödet som helhet. En annan viktig samarbetspart är förvaltningens demensteam. I arbetet ingår mycket kontakter och samordning samt stöd till verksamheten i anhörigfrågor, kontakter och samarbete med andra vårdgivare och olika intresseorganisationer.

Kvalifikationer

Du är socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen personer med demenssjukdom och deras anhöriga är ett krav. Tidigare erfarenhet från arbetsområdet med anhörigstöd är meriterande. Har du erfarenhet av samtalsmetodik och att leda grupper är det ytterligare ett plus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du har en god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Du tycker om att driva utveckling och har gärna en pedagogisk förmåga. Bra bemötande och stor förmåga till samarbete är en förutsättning för det arbete som ska bedrivas. Samtidigt ska du organisera och planera ditt arbete, ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt.

Du får ansvar för ett viktigt och angeläget område med många utmaningar. Du får samarbeta med ett härligt gäng kollegor på en arbetsplats med mycket omtanke, glädje och skratt. Du får regelbunden handledning och det finns utrymme för egen utveckling.

Körkort är ett krav då våra kunder finns i hela kommunen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 februari 2020
Tillträde Tillträde februari eller så snart som möjligt
Ansök senast 15 december 2019
Referensnummer A918467
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Hasslid
Chef för Resurscentrum
054-540 58 82
Facklig företrädare Ann Eklöf
Vision
054-540 55 15

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den