Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Enhetschef, städ

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens måltids- och städorganisation är indelad i tre skolområden och i varje område finns en ansvarig kostchef. Vi har även en kostchef mot äldreomsorgen. För att möta dagens och framtidens behov i ett växande Karlstad ska vi nu stärka organisationen med en enhetschef i varje område som primärt kommer jobba med städorganisationen.

Arbetsbeskrivning

I varje skolområde finns omkring 30 medarbetare fördelat i ca 20 mottagningskök. Där arbetar i huvudsak medarbetare med kombinerade tjänster inom städ/kök. Du leder, planerar och utvecklar städ- och måltidsverksamheten i ett skolområde i enlighet med nationella och lokala politiska mål. I ditt uppdrag ansvarar du bland annat för att leda och engagera dina medarbetare men även för anställning, lönesättning, schemaläggning, vikarieanskaffning, arbetsplatsträffar, utvecklings- och lönesamtal. I uppdraget ligger även ett ekonomiansvar samt att ansvara för inköp av städavtal, fakturahantering och riskbaserad egenkontroll tillsammans med personalen.

Du blir en del av ett framgångsrikt team som kännetecknas som engagerande, stödjande, samverkande och resurseffektiva. Som enhetschef mot städ har du ett nära samarbete med kostchef inom samma skolområde men även inom förvaltningen. I arbetet ingår också samarbete och kontakter med rektorer samt leverantörer. Din chef är ekonomichefen och på den centrala staben finns stödfunktioner för bl a personal- och ekonomifrågor.

Kvalifikationer

Vidare krav för tjänsten är:

• Chefserfarenhet inklusive personal och resultatansvar
• Erfarenhet från serviceinriktad verksamhet
• Erfarenhet från förändringsarbete
• Social kompetens och samarbetsförmåga
• Affärsmässighet


För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har en positiv grundinställning samtidigt som du måste vara strukturerad i ditt arbetssätt när du utvecklar din verksamhet och engagerar din personal. Du är en person som ser möjligheter istället för problem och du har en förmåga att förmedla detta till din omgivning. Du är duktig på ekonomisk uppföljning, planering samt på att ständigt kunna förnya och förbättra. Du vill arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor och bidra till att vi utvecklas och fortsätter vara en attraktiv arbetsgivare.

I din roll har du många olika kontaktytor, därför är det viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Du har erfarenhet av att leda personal, samt ha utvecklings- och lönesamtal.

Erfarenhet av att tidigare ha lett städverksamhet är en viktig merit. Nödvändiga egenskaper för att klara uppdraget är att du är stresstålig, har god förmåga att planera, prioritera och delegera. Samarbetsförmåga och servicekänsla är viktigt. Det är också viktigt att du är kreativ och lösningsfokuserad samt har stort engagemang. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 20 oktober 2019
Referensnummer A902580
Antal arbetstillfällen 3
Kontaktperson Fredrik Lundquist
Kostchef
054-540 37 04
Kontaktperson Christina Widén
Ekonomichef
054-540 29 02
Facklig företrädare Facklig(a) företrädare
Kommunal
054-540 47 62

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den