Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Sommarjobb, Inventerare bäckar på teknik- och fastighetsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Arbetsbeskrivning

Som inventerare av bäckar kommer du utföra arbete främst utomhus, men även inomhus framför datorn. Arbetet kommer ligga till grund för en underhållsplan av kommunens bäckar och ett flertal olika parametrar behöver identifieras och noteras.

Arbetet innebär att bäckarna beskrivs i fält och allting sammanställs sedan hemma på kontoret. Vid fältbesöket görs en kort beskrivning av växtligheten/vegetationen kring diket/bäcken och hur bäcken/diket meandrar. Vid fältbesöket noteras om det identifieras igenväxning eller någon typ av hinder (träd i vattnet, skräp, sediment ansamling, bäverdamm mm), eventuell förekomst av små skred eller underminerade träd längs sträckan. Inlopp till dagvattenledning och utlopp till dagvattendiken eller recipient kontrolleras och dokumenteras. Även brunnar och dess funktion gås igenom. Arbetet avslutas med att lämpliga åtgärder beskrivs för respektive bäck, till exempel anges där det behöver rensas, röjas sly, klippas vegetation och där det eventuellt finns behov av att ta bort sediment.

Du kommer mestadels arbeta ensam när du är ute i fält, men det finns kollegor att rådfråga om olika sakfrågor.

Vår önskan är att du är hos oss 6-8 veckor med start tidigt i juni för möjlighet till upplärning före semestrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom samhällsbyggnad, geoteknik, naturvård, eller VA.
Du är intresserad och har erfarenhet av utomhusarbete, eller inventeringar av något slag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du är självgående och kommunikativ då en del av arbetet kommer vara att möta de människor som bor längs med de bäckar/dagvattendiken som inventeras.

Tjänsten kräver B-körkort.

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse (6-8 veckor med start tidig juni)
Ansök senast 15 mars 2020
Referensnummer TFN-2020-713
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den