Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Framtidsengagerad studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningen satsar på vägledning och förstärker organisationen med fler studie- och yrkesvägledare! Genom att bli en del av vår organisation för studie- och yrkesvägledning bidrar du till att bygga elevers valkompetens och skapa motivation för studier och framtida yrkesval. I vår organisation kring studie- och yrkesvägledning finns förutom studie- och yrkesvägledare, samordnare och projektledare.
Välkommen att bli en del av framtidsutvecklingen!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att
• ansvara för studie- och yrkesvägledningen på någon/några av våra högstadieskolor
• ha ett nära samarbete med våra andra studie- och yrkesvägledare, övrig personal på våra skolor, elevhälsoteam, elever, vårdnadshavare och en rad externa aktörer
• att tillsammans med kollegor planera och genomföra utvecklingsarbete, och gemensamma aktiviteter

Kvalifikationer

• Du är behörig studie- och yrkesvägledare med ett brett register av väglednings- och samtalsmetoder
• Du står upp för likvärdighet och skolans kompensatoriska uppdrag
• Du är engagerad och trygg, skapar goda relationer och samarbetar bra i team
• Du är öppen för förändringar och är intresserad av att driva utvecklingsfrågor

Ser du att detta passar in på dig och du vill vara en del av vårt arbete med att skapa motivation, framtidstro och ge våra elever en god kompetens för att göra väl underbyggda val är du varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Ansök senast 27 mars 2020
Referensnummer A937057
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Gladh
Biträdande utbildingschef
054-5403444
jenny.gladh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarnas Riksförbund
054-540 47 55

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den