Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd öst

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Avdelningen Integration, försörjning och arbete är indelad i arbetsmarknad, bostadsfrågor, unga vuxna samt ekonomiskt bistånd.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd är det dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utreda och bedöma rätten till bistånd enligt socialtjänstlagen samt att tillsammans med den enskilde aktivt arbete för en förändring i livssituationen som leder till självförsörjning. Vi ser på handläggningen av ekonomiskt bistånd som ett kvalificerat socialt förändringsarbete med syfte att stärka den enskildes förutsättningar att leva ett självständigt liv. Utöver ekonomiskt bistånd arbetar vi även med bostadsanskaffning och kontaktpersonsansökningar.

Arbetet innebär mycket kontakter och samarbete med andra myndigheter och i arbetet behövs god kunskap om samhällets funktioner. Vi arbetar motiverande och erbjuder MI utbildning till alla våra medarbetare.

Enheten består av positiva medarbetare som lägger fokus på att arbetet ska präglas av god kvalitet, hög rättsäkerhet och gott bemötande gentemot kommunmedborgare och samverkanspartners. Vi är en arbetsplats med god stämning och stark samhörighet och vi hjälps åt och stöttar varandra i arbetet. Det finns bra rutiner, anvisningar och en tydlig struktur som underlättar arbetet. När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du kommer in i arbetet stegvis. Vi har också en ärendehandledare på enheten som vägleder och handleder dig i ditt dagliga arbete. Även extern handledning erbjuds och kontinuerlig kompetensutveckling. Du erbjuds eget rum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänst, främst ekonomiskt bistånd. Vi vill också att du har god förmåga att inhämta, analysera, bedöma och förmedla information. Vi vill att du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och att du har lätt för att skapa förutsättningar för samarbete med både kommunmedborgare, kollegor och samverkanspartners. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. B-körkort för manuell växellåda är önskvärt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 2 maj 2017
Referensnummer A674986
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Annika Eriksson
Enhetschef
054-5405084
Facklig företrädare Jörgen Widing
SSR
054-5405552

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den