Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Socialsekreterare till Enheten för unga vuxna

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Enheten för unga vuxna utredning (Uven) inom Arbetsmarknads och socialförvaltningen har ansvar för all myndighetsutövning för målgruppen 18-24 år och arbetar utifrån SoL, LVU och LVM, samt med uppföljning av insatser. Vi är en enhet med 16 stycken medarbetare och tillhör Avdelningen för Integration, försörjning och arbete.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder Dig en arbetsplats med god stämning och stark samhörighet i arbetsgruppen. Vi trivs med att arbeta tillsammans och att alla medarbetare tar ett gemensamt ansvar är självklart för oss. Arbetsgruppen består av ambitiösa, kompetenta och engagerade socialsekreterare som månar om varandra och de människor vi möter i vår vardag. Vi är stolta över vår enhet och det arbete vi utför sedan enheten startades upp 2013.
Du kommer att handlägga ekonomiskt bistånd och övriga utredningar enl SoL, LVU och LVM, samt uppföljning av beslutade insatser. Även samverka internt och externt med för klienten viktiga aktörer som exempelvis arbetsförmedling, psykiatri, skola, missbruksvård etc. Målsättningen är att man som socialsekreterare ska ha helhetsperspektivet utifrån ungdomens behov och detta betyder många bollar i luften och erbjuder ett oerhört omväxlande arbete.
När Du kommer till oss får Du en egen mentor och introduktion så att Du kommer in i arbetet och får kunskap om rutiner och arbetsuppgifter. Vi har också två ärendehandledare på enheten som vägleder och handleder Dig i Ditt arbete. Även extern handledning erbjuds och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi har en timmas friskvård i veckan på arbetstid och 1000 kr i friskvårdspeng per år. Vi står inför att vidareutveckla arbetsmetoder angående utredningsarbetet och har nyligen gått en utbildning i lösningsfokuserat arbetssätt och Du kommer vara en del av den fortsatta implementeringen i detta spår.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen, samt erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du har ett intresse och engagemang för arbetet med de unga vuxna. Du behöver vara strukturerad, ha förmåga att arbeta självständigt och god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. Körkort B för manuell växellåda krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 21 december 2018
Referensnummer A834377
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sandra Braunerhielm
Enhetschef
054-540 49 64
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den