Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Projektledare vatten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Du kommer att tillhöra samhällsbyggnadsavdelningen och dess VA-enhet som idag består av 23 medarbetare. Enheten svarar för uppföljning av VA-verksamheten som helhet och handlägger huvudmannaskapsfrågor gällande taxor, ekonomi, miljö, förvaltning, planering, utveckling, uppföljning samt abonnentfrågor. På enheten ligger också ansvaret för den strategiska planeringen för utveckling av den allmänna VA-anläggningen. Vi är en viktig kugge i samhällsplaneringsprocessen. Utöver förvaltar/beställarroller gällande drift av ledningsnät och verk, finns också projekt/byggledarroller för drivande av investeringsprojekt på verk och ledningsnät.

Arbetsbeskrivning

Karlstad står inför en rad utmaningar inom den kommunala VA-försörjningen kommande år. Vattenverk, reservoarer, avloppsverk och pumpstationer behöver rustas inför framtidens krav på kapacitet och säkerhet för att garantera den långsiktiga försörjningen för kommande generationer.

Till detta spännande område söker vi en engagerad och pålitlig projektingenjör som kan styra, leda och kontrollera projekt inom ovan nämnda områden. Du ansvarar för projektens framdrift och är den sammanhållande länken när det gäller bl a kalkyler, budget, tidsplaner, arbetsmiljö, dokumentation och information. Det gäller även att bevaka och hantera interna och externa intressenter som myndigheter, entreprenörer och övriga kontaktpersoner. Vi vill att du även med engagemang kan ta dig an andra uppgifter som t ex utredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant civilingenjörs-/högskoleingenjörsutbildning men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva projekt. Erfarenhet av offentlig upphandling och kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande liksom erfarenhet av VA-process.

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Som person är du självgående och kan driva projekt från start till mål. Du har en analytisk förmåga, är lösningsorienterad och kan vid behov kompromissa för att få en bra helhetslösning. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och kan jobba självständigt men du ska också ha lätt för att samarbeta med andra. Du är bra på att dokumentera och kan formulera dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du känner att detta är en utmaning som lockar dig är du välkommen att söka denna utvecklande tjänst hos oss. Vi värnar om vår personal och arbetar med delaktighet och ständiga förbättringar och uppmuntrar vår personal till att nyttja friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.
Erfarenhet krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 7 maj 2017
Referensnummer TFN-2016-3627
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Eva-Lena Beiron
Enhetschef
054-540 68 10
Kontaktperson Victoria Hågland Sandborgh
Projektingenjör
054-540 69 11
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den