Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Skolsköterska till Nyeds skola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Nyeds skola är en F-9-skola med alla de förmåner som det innebär att ha en samlad skola med fritids på orten. Hos oss bedrivs ett målmedvetet skolutvecklingsarbete där fokus på gemensamt värdegrundsarbete ligger till grund. Vill du göra skillnad, tilltalas du av utmaningar och brinner för skolutveckling? Ja, då är Nyeds skola en skola för dig. Som medarbetare på Nyeds skola erbjuds du mycket goda fortbildningsmöjligheter och under läsåret 2018/2019 kommer vi att ha ett tydligt fokus på förebyggande och främjande arbete med utgångspunkt i studiero och en skola fri från kränkningar. Skolans elevhälsoteam utgör en viktig del i detta arbete.

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska ingår man i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens och planera och ansvara för dessa insatser. Det innebär att alla elever erbjuds hälsobesök och vaccinationer. Du skall även erbjuda och utföra hälsosamtal enligt gällande riktlinjer, organisera och medverka vid skolläkarmottagning.
Du får tillsammans med övriga skolsköterskor i kommunen, vara med och vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag, där kvalitetssäkring är i fokus. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för alla skolsköterskor i Karlstads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. I ditt uppdrag är det viktigt att du tar eget ansvar för dina uppgifter och att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.
Som skolsköterska kan de dagliga inplanerade arbetsuppgifterna hastigt förändras vilket gör att du behöver ha förmåga att snabbt kunna prioritera och samtidigt ha ett professionellt och bra bemötande. Du har empatisk förmåga och är tydlig i ditt sätt att kommunicera med barn, föräldrar och personal.
med elevhälsoteamet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde: snarast Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut.
Ansök senast 31 augusti 2018
Referensnummer A804855
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Susanne Eklund
Rektor
054 540 29 75
Kontaktperson Helena Martinsson
Biträdande skolledare
054 -540 29 96
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den