Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare 100% till Zakrisdals förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vill du arbeta i ett positivt utvecklande team där lek, lärande och glädje och hållbar utveckling står i fokus? Välkommen till oss! Vi söker nu en nyfiken och trygg förskollärare till vår yngreavdelning Amiralen.

Vår förskola startade 2012 och ligger i det natursköna och relativt nya området Zakrisdal.
En härlig gård finns runt huset med både fruktträd och vitsippor. Utemiljön är i fokus och nyttjas dagligen. Alla vi i arbetslaget samverkar för att skapa en gemensam trivsel och trygghet för barnen på förskolan. På Zakrisdals förskola har vi positiva och engagerade förskollärare som bygger upp verksamhet tillsammans med barn och vårdnadshavare. Gården samt närhet till skogen lockar till många aktiviteter. Där leker vi, lär oss, rör oss och får många glada skratt tillsammans. Det som kännetecknar oss är vårt goda samarbete, vår sammanhållning och vår arbetsglädje.

Arbetsbeskrivning

Vi strävar efter att vår verksamhet skall hålla en hög kvalitét där barn och föräldrar ska känna sig trygga och mötas av en välkomnande atmosfär och där det finns utrymme för delaktighet och inflytande. Vi har en välplanerad verksamhet och ett tydligt fokus på̊ lärandet. Våra aktiviteter skapas utifrån läroplanens strävansmål.

Vi har ett förhållningssätt mot barnen och varandra som bygger på samspelsprogrammet ICDP/Vägledande samspel. Det handlar om att skapa goda relationer och utveckla lyhördhet och positivt samspel med barnen som en grund för trygghet och lärande. Vi har ett utforskande arbetssätt där barnen ges inflytande och får vara delaktiga genom att pedagogerna är öppna för barnens frågor och nyfikna på̊ att tillsammans utforska och undersöka frågor och fenomen utan att komma med färdiga svar. Genom att ställa öppna frågor är avsikten att få barnen att tänka och reflektera. Vi strävar efter att skapa en verksamhet där barnen får bli sitt bästa jag utifrån gruppen.

Vi har implementerat LHU – lärande för hållbar utveckling som ska genomsyra vår verksamhet. LHU handlar mycket om en framtidsfråga, hur vill vi att världen ska se ut för kommande generationer. Det handlar om våra människor, vår planet och hur vi använder våra resurser och pengar, det vi gör idag påverkar vår framtid. Lärande för hållbar utveckling handlar om att integrera miljöfrågor samt sociala och ekonomiska frågor i en helhet. Förskolan är en naturlig startpunkt för detta arbete eftersom både intressen, värderingar och kunskaper grundläggs under tidiga år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller förskollärare och väl förtrogen med förskolans styrdokument. Det är viktigt att
läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt. Du ska ha lätt för att samarbeta med kollegor, barn och
föräldrar.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträdesdatum
2 januari 2018
Längd
Tillsvidare
Ansök senast
30 september 2017
Referensnummer
A584205 - Kopia - Kopia (3)
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Jenni Gunnberg
Förskolechef
0545403037
Facklig företrädare
Lärarförbundet
 
054-21 66 89
Övrigt

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, Urval och intervjuer sker löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den