Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Verksamhetscontroller

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Biståndskontoret består av Tillsynsenheten, LSS-enheten, två biståndsenheter samt stabsfunktion.
Verksamhetscontroller tillhör biståndskontorets stab och är direkt underställd beställarchefen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som verksamhetscontroller med inriktning SoL på biståndskontoret har du som uppgift att kontrollera, följa upp och fördela underlag till ekonomistaben som utifrån underlaget ger ersättning till utförarna.
Som verksamhetscontroller kontrollerar du även fakturor från andra kommuner där kunder tillfälligt vistas. I uppdraget ingår också att se till att utförare får rätt ersättning efter biståndsbedömda beslut. Det innebär många kontakter med både interna och externa aktörer.
En stor del av ditt arbete består av att följa upp verksamhetens mål, kvalitet och ekonomi. I arbetsuppgifterna ingår även att leverera statistik till olika intressenter.
Som verksamhetscontroller inriktning SoL har du ett nära samarbete med verksamhetscontroller inriktning LSS, övriga staben och biståndsenheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som ekonom eller annan akademisk utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Du ska ha aktuell och minst 5 års erfarenhet från motsvarande arbete inom vård- och omsorg.
Du har god datavana och goda kunskaper i Excel. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva.

Att du har god samarbetsförmåga och att du är självständig i ditt arbete är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Arbetet kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa aktörer vilket kräver att du är en god kommunikatör. Vidare är du noggrann i ditt arbete och är van vid att arbeta strukturerat och planerat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt efter överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 7 november 2019
Referensnummer A907035
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Per Söderberg
Beställarchef
per.soderberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel.
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den