Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Miljö- och hälsoskyddsinspektör inriktning livsmedel

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete – allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tillsynsavdelningen ansvarar för miljöbalkstillsyn, livsmedelskontroll och miljöövervakning. På avdelningen arbetar idag 18 inspektörer och är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Livsmedelsteamet ligger just nu i startgroparna för att bredda arbetsfältet till att arbeta över kommungränsen. Vi gör det genom avtalssamverkan med ett antal kommuner här i Värmland där vi ska täcka upp med livsmedelskontroll. Livsmedelsteamet behöver därför förstärkas med ytterligare en miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Är du intresserad att vara med i detta spännande arbete?

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att arbeta med offentlig kontroll med stöd av livsmedelslagstiftningen. Arbetsuppgifterna omfattar planerad kontroll vid livsmedelsanläggningar, handläggning av inkommande ärenden såsom registrering av livsmedelsanläggning, utredning av misstänkt matförgiftning och klagomål samt därtill tillhörande administrativt arbete. Teamet arbetar efter ett rullande schema med en inne- och utegrupp för att arbetet ska kunna ske effektivt och för att skapa arbetsro.

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning där livsmedelskontroll, livsmedelsmikrobiologi, livsmedelskemi, livsmedelsteknik eller livsmedelshygien ingår eller har en annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom livsmedelsområdet är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, driven och lösningsfokuserad. Du har förmåga att arbeta strukturerat och tar ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål och resultat. Du är serviceinriktad, kan arbeta självständigt men kan också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 23 april 2019
Referensnummer MN 2019-993
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Britt Carlsson
Avdelningschef
054-5404650
Kontaktperson Jennie Dahlberg
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
054-540 46 87
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den