Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Socialpedagog 100% Mariebergsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mariebergsskolan är en mindre 7-9 skola belägen i centrala Karlstad. Skolan har ca 300 elever i grundskolan. Skolan kännetecknas av närhet, vi-känsla och goda studieresultat.

Arbetsbeskrivning

Som socialpedagog och kurator på Mariebergsskolan är du elevernas samtalskontakt i vardagen. Du arbetar i huvudsak förebyggande , såväl på grupp- som individnivå, utifrån skolans värdegrundsarbete. Dessutom arbetar du aktivt med Mariebersskolans främjande och förebyggande arbete kring skolnärvaro och deltar i elevhälsans arbete.
Under arbetsdagen håller du enskilda samtal med elever samt har kontakt med vårdnadshavare. De enskilda samtalen är av både kurativ karaktär och inriktade mot en attityd- och beteendeförändring hos aktuella elever. I rollen hjälper du också till med konflikthantering där du ingår i skolans trygghetsteam.

Att tillsammans med lärare utveckla former för dialog och elevinflytande i undervisningen, samt handleda om normer, värden och förhållningssätt.

Samverka med lärare, speciallärare, elevstödjare där du är med och bygger upp det tänkta vuxenstödet för eleverna. Kontakt med vårdnadshavare och samarbete med olika myndigheter ingår också, t ex BUP och socialtjänst.

Vi vill att du med din goda kommunikationsförmåga är synlig i verksamheten och skapar goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som skolans personal. Som person behöver du vara duktig på att skapa och upprätthålla ett förtroende och goda relationer mellan unga och vuxna. Du bör även ha en god förmåga att lösa såväl problem som konflikter.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tidigare arbete som skolkurator är meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 15 augusti 2019
Ansök senast 28 april 2019
Referensnummer A867309
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mikael Rundh
Rektor
054-540 33 73
mikael.rundh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet Ulrika Kraft
054-540 16 19
ulrika.kraft@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den