Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Avdelningschef för administrativ avdelning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vill du få möjligheten att forma en ny avdelning som erbjuder ett serviceinriktat stöd till organisationens chefer och medarbetare med rättssäkerhet som ledstjärna?
Avdelningen är ombildad och koncentreras kring ansvar för rättssäker myndighetsutövning, effektiva administrativa processer och nämndens administration. Avdelningen utgör en serviceinriktad funktion med stöd till chefer på förskolor och skolor samt tjänstemän på central förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen ansvarar för utredningsarbete, tillsyn och tillståndsgivning av fristående skolor, skoljuridik och ett antal centrala administrativa processer som skolval, barn- och elevregistrering, placeringar av förskolebarn, diarium och arkiv.
Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp och ha budget och personalansvar för avdelningens medarbetare.
Vi erbjuder en arbetsmiljö där det ryms både allvarsamt ansvarstagande för en viktig samhällsuppgift och lättsam kollegialitet. Vi har kul på jobbet!

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet:
• Relevant högskoleutbildning inom juridik, statsvetenskap, rättsvetenskap eller motsvarande.
• Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
• Erfarenhet av att leda förändringsprocesser
• Erfarenhet av leda stöd- och serviceinriktad verksamhet med rättssäker myndighetsutövning.

Du har ett starkt rättspatos och förmåga att leda i komplicerade och komplexa sammanhang. Du kan samla medarbetare kring gemensam målsättning och skapa drivkraft hos medarbetare. Du har god förmåga att knyta kontakter. Du kan uttrycka dig tydligt i både tal och skrift.

För oss är det viktigt att du tycker att utbildning för barn och unga är ett av de viktigaste uppdragen man kan bidra till och att du har intresse för omvärldsförändringar

Skrivuppgift lämnas in samband med att du bjuds in till intervju. Vi vill att du beskriver vilka tankar du har om:
• myndighetsutövning i dagens samhälle, utmaningar och betydelse
• vad som skapar en uppskattad intern stöd- och servicefunktion.
• att delta i en ledningsgruppAnställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast efter överenskommelse
Ansök senast 29 mars 2020
Referensnummer A940866
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 39 82
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den