Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Skåre Förskola söker 2 förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi söker två förskollärare till Skåre Förskola, En förskollärare till Junibacken som är en 1-5 års avdelning och 1 förskollärare till Bullerbyn som är en 1-3 avdelning.
Förskolan är belägen mitt i bostadsområdet Skåre med sju avdelningar där barnens intressen, nyfikenhet och idéer speglar verksamheten. Förskolan blev under 2017 helt renoverad och är ljus, luftig och har en inbjudande lärmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som pedagog på Skåre Förskola är du intresserad av verksamhetsutveckling, kan ta initiativ och får gärna ha ett brinnande intresse inom estetiska uttryck, naturvetenskap, teknik, matematik eller språk. Vi söker dig som har en god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har förmåga att både stödja och utmana våra barn och en vilja att ständigt utvecklas tillsammans med dem. Du är en person som kan skapa trygghet och förtroendefulla relationer med såväl barn och föräldrar som med kollegor
Vi har tagit ett pedagogiskt ställningstagande i LEKPEDAGOGIKEN, ett arbetssätt som kräver nyfikna, inlyssnande, delaktiga och medforskande förskollärare som använder sig av leken i sin undervisning. Tillsammans med barnen skapar vi lekvärldar där samspel, lärande och kreativiteten utvecklas. Vi erbjuder en föränderlig och stimulerande lekmiljö för att inspirera barnen till lek och lärande på ett lustfyllt sätt. Vårt gemensamma torg placerat i mitten av förskolan inbjuder till lek, möten och samspel mellan barn och kollegor på vår förskola
Vi arbetar med pedagogisk dokumentation för att synliggöra, utvärdera och utveckla verksamheten. Som tillsvidareanställd förskollärare får du tillgång till en egen Ipad för att underlätta det systematiska kvalitetsarbetet. Läsåret 18/19 fokuserar förskolan på språkutvecklande arbetssätt och digitalt lärande. Vilket innefattar utveckling av undervisningen och pedagogiska lärmiljöer.
Som förskollärare ansvarar du för undervisningen utifrån styrdokument och barns intressen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet. Arbetslaget utformar den pedagogiska utbildningen och lärmiljön utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen.
Som anställd i Karlstad kommun som får du arbetskläder, egen Ipad, NPF-utbildning och vi har egna specialpedagoger kopplat till förskolan, IT-pedagog som stöttar oss efter våra behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
-Har ett relationellt förhållningssätt
-har förskollärarexamen och erfarenheter av pedagogiskt arbete.
-har god samarbetsförmåga och vana att driva verksamhetsutveckling tillsammans i arbetslag
-är initiativrik och lösningsinriktad

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 7 januari 2019
Tillträde En av tjänsterna är från 7/1-2019 och den andra tjänsten är enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 14 oktober 2018
Referensnummer A814953
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Malin Geary
Förskolechef
054-5403707
malin.geary@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den