Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Miljösamordnare/handläggare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstad Airport är Värmlands största flygplats. Från flygplatsen går regelbunden linjetrafik till Arlanda och Las Palmas. Dessutom avgår charter till bl.a. Gran Canaria, Thailand, Mallorca, Rhodos och Kreta.
Karlstad Airport är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Karlstads kommun. Vi är ca 35 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och med att hantera avgående/ankommande flyg.
Bolagets ambition är att verksamheten vid flygplatsen ska växa, både när det gäller antalet passagerare och flyglinjer men också när det gäller verksamheter kopplade till flygplatsen.
Bolaget består av en bolagsstab, en flygplatsavdelning och en driftenhet.
Karlstad Airport ligger 18 km nordväst om Karlstad efter väg 61 mot Kil.

Karlstad airport söker nu dig som vill arbeta som miljösamordnare och handläggare.
Tjänsten är placerad direkt under VD på bolagsstaben. Även om du organisatoriskt är placerad i bolagsstaben förutsätter arbetsuppgifterna nära samverkan med andra delar av organisationen. Eftersom vi är ett litet bolag har vi inte förutsättningar att ha specialister inom alla de områden som normalt finns på en stab, vilket innebär att vi söker dig som gillar bredd, helhet och variation i arbetsuppgifterna.

Arbetsbeskrivning

Karlstad Airport har ambitionen att fortsatt ligga i framkant i sitt miljöarbete, både vad avser den egna verksamheten och i arbetet med omställning av trafiken till mer hållbara bränslen. Flygplatsen har nyligen fått ett nytt tillstånd enligt miljöbalken som anger ramar och villkor för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår att implementera det nya tillståndet både i den löpande egna verksamheten och genom överenskommelser med andra verksamhetsutövare som nyttjar flygplatsen. Det senare sker delvis genom egenkontrollprogram. Du ansvarar även för vårt eget kontrollprogram kopplat till tillståndet. Praktiskt miljöarbete och miljöutredningar ingår också i arbetsuppgifterna.
I rollen ingår även att ansvara för de investeringar i miljöförbättrande åtgärder som följer av det nya tillståndet.
Utöver de arbetsuppgifter som följer av tillståndet ska du även ta initiativ till, eller delta i externt och internt initierade, miljöförbättrande projekt som följer av bolagets höga ambitioner inom miljöområdet.
Du ansvarar för bolagets arbete med miljö- och kvalitetscertifiering enligt ISO 14001.
Du håller i den löpande dialogen med tillsynsmyndigheten och svarar för anmälningar enligt den anmälningsplikt som gäller för åtgärder inom tillståndet.

Utöver rollen som miljösamordnare innehåller tjänsten även vissa handläggaruppgifter;

• Du handlägger självständigt ärenden inför beslut av VD eller styrelse. I arbetsuppgifterna ingår såväl större som mer begränsade utredningar samt projektledning.
• Du skall även kunna utgöra ett handläggarstöd/administrativt stöd till andra medarbetare på flygplatsen.
• Som IT-samordnare arbetar du med bolagets IT- stöd, både som samordnare av koncerngemensamma och bolaget egna IT-projekt samt som systemadministratör och lokalt användarstöd.
• Du utvecklar, samordnar och implementerar våra administrativa rutiner.
• Du utgör ett övergripande stöd till verksamheten i HR-frågor och är bolagets kontaktperson för dessa frågor inom koncernen.
• Du har det övergripande ansvaret för diarium, dokumentplan och arkivplan samt samordnar bolagets verksamhetsplanering.

Kvalifikationer

• Relevant högskoleutbildning med inriktning mot miljövetenskap, miljö och säkerhet eller motsvarande.

• Erfarenhet av arbete som miljösamordnare på företag eller i offentlig verksamhet är meriterande liksom tidigare erfarenhet av IT och HR-frågor på mer övergripande nivå.

• Du bör behärska engelska väl i tal och skrift.

Du är en person som lätt kan sätta in dig och ditt uppdrag i ett större sammanhang. Du är självgående, flexibel och har förmåga att se och ta tag i det du ser behöver göras.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 16 februari 2020
Referensnummer A930460
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Hans Wennerholm
VD
hans.wennerholm@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den