Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Biträdande skolledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

I Karlstads kommun är förskolan viktig och oavsett vilken förskola i Karlstad du arbetar på så ska den präglas av trygghet, lärande, trivsel, ödmjukhet och goda resultat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande, kvalitetsarbete och vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Kommunens förskolor, grundskolor, fritidshem och särskolor är indelade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst.
Du kommer att ha ditt biträdande skolledaruppdrag i skolområde Väst och förskolorna Bullerbyn, Lärkängen och Öppna förskolan i Vålberg samt förskolan Edsvalla. Att vara biträdande skolledare innebär att du är en del av rektorernas ledningsgrupp och bistår rektor i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Biträdande skolledare ska på rektors uppdrag skapa förutsättningar för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja det pedagogiska uppdraget i mötet med barnet, skapa förutsättningar för pedagogisk kvalité och tillsammans med rektor ha uppföljning av det pedagogiska arbetet med respektive arbetslag.
Som biträdande skolledare kan du genom delegation utföra de flesta uppgifter som ligger på rektor dock ej personalansvar. Som biträdande skolledare är du en pedagogisk ledare och har modet att utmana, handleda och lyfta för fortsatt utveckling.
Du kommer att ha en grundanställning som förskollärare och uppdraget som biträdande skolledare löper på ett år. Uppdraget kan förlängas med ett år i taget utifrån enheternas behov och barnunderlag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om barns utveckling och lärande på dess lika villkor
• har erfarenhet av utvecklingsarbete inom förskolan
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda barns utveckling och
lärande
• är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer
• kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp
• har god administrativ förmåga
• är tydlig och kommunikativ
• ser de digitala verktygen som en naturlig del av förskolans utveckling
• har intresse för pedagogisk ledning och samordning
• vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Deltid
Tillträdesdatum 28 oktober 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 4 oktober 2019
Referensnummer A901858
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Annika Gabrils
Rektor
054 - 540 31 69
annika.gabrils@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den