Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-avdelningen söker en engagerad IT-förvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Karlstads kommun söker en IT-förvaltare till enheten Förvaltning IT som är organiserad inom den centraliserade IT-avdelningen i koncernen Karlstads kommunen. IT-avdelningen består av 55 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Samtidigt som vi i vardagen levererar, ger support, underhåller och utvecklar våra IT-tjänster så är vi en viktig partner till kommunens verksamhetsutveckling med IT som stöd. Vill du medverka till kommunens digitalisering och hjälpa våra verksamheter i sin verksamhetsutveckling med IT som stöd? Då är detta en tjänst som passar dig. I Karlstads kommuns utvecklingsresa på IT området behöver IT-avdelningen vara ett stöd till våra verksamheter.

Arbetsbeskrivning

Kommunen har nyligen fattat beslut om en ny digitaliseringsplan som vi kallar ”Digitala Karlstad”. Genom den ska vi tillsammans leda kommunens digitala utveckling framåt. IT-avdelningen är en viktig resurs för att realisera planen och vi behöver förstärka vår förmåga att vara en aktiv part i den digitala utvecklingen.

Just nu har vi behov av någon som förvaltar stödet för vår Robot Process Automation -RPA. Roboten är en mjukvara som kan utföra manuella, repetitiva och regelbaserade arbetsuppgifter på ett liknande sätt som en människa, en digital medarbetare. Förvaltningsuppdraget kan komma att förändras utifrån nya digitala stöd.

Du kommer vara delaktig och stötta verksamheterna när förändringar sker i verksamhetsprocessen eller i verksamhetssystemet som påverkar den automatiserade processen. Den automatiserade processen måste då korrigeras utifrån verksamheternas behov. Du kommer att arbeta med samtliga koncernens förvaltningar och bolag. Utöver det så kommer du att arbeta nära de berörda förvaltningsledarna i koncernen, vår verksamhetsarkitekt och naturligtvis resten av IT-avdelningens samlade kompetens.


I uppdraget som IT-förvaltare ingår att:
• Driva förvaltning och utvecklingsarbetet inom RPA enligt styrmodellen pm3.
• Delta i workshops/projekt för att få en gemensam målbild inom ett digitaliseringsinitiativ där RPA är ett alternativ.
• Stötta verksamheterna för att möta upp förändringar som påverkar den automatiserade processen.
• Genomföra ändringar och dokumentera processer.
• Delta i utvecklingsarbete kring att utmana befintliga arbetssätt och metoder för att möjliggöra optimering och automation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• En akademisk utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande.
• Erfarenhet av förvaltningsarbete.
• Förmåga att arbeta självständigt, planera och följa upp eget arbete.
• Är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta med andra och skapa nätverk.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av och:

• Kännedom om ramverket ITIL.
• Erfarenhet av kartläggning och dokumentation av verksamhetsprocesser.
• Erfarenhet av projektledning.
• Erfarenhet av workshopledning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 13 juni 2018
Referensnummer A788150
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lotta Wahlén
IT-chef
054-540 12 02
lotta.wahlen@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den