Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Teknisk chef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 400 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i.

Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

Avdelningen för fastighetsförvaltning har som övergripande uppdrag att förvalta företagets samtliga fastigheter och kunder i nära samverkan med avdelningarna för marknad och kund och fastighetsutveckling. Enheten förvaltningsstöds uppdrag är att stötta den löpande förvaltningen i frågor rörande tekniskt stöd kopplat till underhålls- och reparationsarbeten.

Arbetsbeskrivning

KBAB söker en teknisk chef med ansvar för att leda enheten förvaltningsstöd. Är du en engagerad ledare med stor kompetens inom teknisk förvaltning av fastigheter kan detta vara ett jobb för dig.

I rollen som teknisk chef har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för enheten. Ansvaret innebär bland annat att säkerställa att enheten har relevant teknisk kompetens och att de tekniska specialisterna följer utvecklingen inom respektive område. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att leda, styra och samordna verksamheten inom enheten. En viktig del av det är att utveckla, planera och prioritera för en verksamhet med hög kvalitet genom exempelvis effektiva arbetssätt, metoder och rutiner.

Exempel på arbetsuppgifter utifrån verksamhetsansvaret är att:

- I samråd med fastighetschef och förvaltare utarbeta underhållsplaner samt genomföra och följa upp underhålls- och reparationsåtgärder.
- Initiera och driva arbetet med att minimera energiförbrukningen och därigenom bidra till en hållbar samhällsutveckling.
- Säkerställa att arbetsmiljöfrågor och andra bestämmelser efterlevs i våra entreprenader.
- Delta i om-, ny- och tillbyggnadsprojekt.
- Säkerställa rätt bemanning och kompetens i gruppen.
- Stötta avdelningen i budgetering, ekonomisk uppföljning samt prognosarbete.
- Coachning och ledning av ca 12 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbete med teknisk förvaltning av fastigheter. Rollen kräver att du har erfarenhet och mycket goda kunskaper inom drift- och underhållsarbete i fastigheter och teknisk kompetens inom energi, miljö och vvs. Du behöver också ha kunskaper inom entreprenadjuridik samt erfarenhet från projektledning inom bygg/fastighetsbranschen. Du är noggrann och analytisk samt arbetar strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker en engagerad, ansvarstagande och prestigelös ledare. För att lyckas i rollen som teknisk chef behöver du ha ett affärsmässigt förhållningssätt samt god prioriteringsförmåga för att kunna värdera olika arbetsuppgifter utifrån vad som är viktigast för bolaget. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt förmåga att genom ditt ledarskap få människor att jobba självständigt och ta eget ansvar. Du är en tydlig ledare som samtidigt ger dina medarbetare utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten.

Du är universitets/högskoleutbildad ingenjör gärna med mot inriktning energi, miljö, vvs eller styr- och reglerteknik alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har god datorvana. B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 18 november 2018
Referensnummer A824070
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Petra Höyhtyä
Fastighetschef
054-540 74 53
petra.hoyhtya@kbab.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den