Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Handläggare med inriktning skog, vilt och friluftsliv

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Enheten Skog och friluftsliv ansvarar för en långsiktig planering, förvaltning och utförande av kommunens skogsområden som består av ca 6 000 ha förvaltningsskog och ca 1 000 ha tätortsskog. Arbetet sker både i egen regi och i samverkan med extern förvaltare. Enheten består idag av 31 medarbetare. 
På enheten ingår också förvaltning av friluftsanläggningar såsom ca 17 mil vandringsled, grillplatser m.m. På kommunens mark ansvarar enheten också för jakt och fiske. 
Vi förstärker vår verksamhet inom skog, vilt och friluftsliv och söker dig som vill arbeta som handläggare inom dessa verksamhetsområde

Arbetsbeskrivning

Vilka dina arbetsuppgifter blir beror delvis på dina förkunskaper, men huvudsakliga uppgifter kommer att vara: 
Handläggning av felanmälningar, önskemål och synpunkter angående skog, vilt och friluftsliv. 
Information till kommuninvånarna angående pågående och kommande åtgärder inom skog, vilt och friluftsliv via webb och telefon, på kontoret och i fält. 
 
Andra arbetsuppgifter är att arbeta inom vår uppdragsverksamhet, att tex hålla i utbildningar och att arbeta med olika inventeringar i fält. 
 
Du kommer att utgå från samhällsbyggnadshuset i inre hamn i Karlstad. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för skog, friluftsliv och naturvård samt trivs att arbeta i team och har ett stort intresse för kommunikation. 
För att trivas och lyckas i tjänsten krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är pedagogisk och har goda kunskaper inom IT/webb och gärna GIS. 
Skoglig utbildning eller annan relevant utbildning är meriterande liksom utbildning inom media o kommunikation. Jägarexamen är meriterande. 
Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Du ska kunna samarbeta med andra, ha vilja och förmåga att ta ansvar för olika aktiviteter och på ett strukturerat sätt jobba självständigt mot uppsatta mål. Du ska kunna prata inför grupp, vara flexibel, noggrann och stresstålig samt trivas med varierande arbetsuppgifter, såväl inomhus som i skogen vid ex bedömningar.  
För tjänsten krävs minst B-körkort.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Ansök senast 22 juli 2018
Referensnummer TFN 2018-2058
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Håkan Eriksson
Enhetschef
054-540 69 52
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den