Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Skolsköterska sökes till Fredricelundsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vårt fokus de senaste åren har varit att utveckla lärmiljöer och elevhälsoarbetet så det kan bli mer förebyggande och hälsofrämjande. Vi arbetar även mycket med hälsofrämjande åtgärder bland elever och personal.

Arbetsbeskrivning

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt basprogram, skollagen och socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård. I skolsköterskans uppdrag ingår bland annat att följa elevernas utveckling, genomföra hälsosamtal, utföra vaccinationer enligt vaccinationsprogrammet, erbjuda enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning.

De medicinska insatserna inom elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Du kommer att arbeta på en skola där du blir en del av skolans elevhälsa med fokus på elever som är i behov av stöd och hjälp. Du kommer att ingå i ett kompetent elevhälsoteam som arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö där samverkan och delaktighet är en viktig del. Inom kommunens nätverksgrupp för skolsköterskor sker kontinuerlig fortbildning och handledning samt erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterska. Erfarenhet inom barnhälsovård är tillsammans med vana av dokumentationsportalen PMO meriterande.

Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad och ha förmåga att bygga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 12 augusti 2019
Tillträde 2019-08-12 eller efter överenskommelse.
Ansök senast 19 maj 2019
Referensnummer A873065
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Linda Rågård
Medicinskt verksamhetsansvarig för skolsköterskor
054-5403843
Facklig företrädare Jan Bengtsson
Rektor
054-540 31 75
jan.bengtsson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den