Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Behandlingskonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Vuxenavdelningen ansvarar för kommunens verksamhet för människor med funktionsnedsättningar och missbruks-beroendesjukdomar. Avdelningen har drygt 250 medarbetare inom boende, rehabverksamhet, sysselsättning, öppenvård och myndighetsutövning.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag blir att arbeta med människor i rehabverksamheten missbruk/beroende som omfattar boenden på olika platser i kommunen. Du kommer att arbeta med människor med komplex problematik och som befinner sig i utsatta livssituationer. Arbetet består av att tillsammans med befintlig behandlingskonsulent och arbetsgrupp planera och utföra stöd- och behandlingsinsatser. Behandling sker både individuellt och i grupp utifrån metoder som MI och CRA. I arbetet ingår också att leda behandlingskonferenser och arbeta för ett gott behandlingsklimat. Du kommer även att ansvara för enhetens dokumentation, vilket förutsätter god datorvana och kunskap om verksamhetssystem. Du kommer att handleda och ge vägledning till övriga medarbetare gällande den sociala dokumentationen och genomförandeplaner samt verksamhetssystem. Som behandlingskonsulent är du tillsammans med enhetens samordnare enhetschefens förlängda arm gällande det operativa arbetet.

Kvalifikationer

Socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som är social, positiv och har lätt att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på självständighet och flexibilitet samt god samarbetsförmåga och intresse att skapa samverkansformer med andra. Arbetet förutsätter att du har god självkännedom och är strukturerad och noggrann. Du är lojal och har en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen.
Handledning i social dokumentation förutsätter ett coachande förhållningssätt och att du brinner lite extra för dessa frågor. Kunskap om MI och CRA samt erfarenhet av missbruks- eller slutenvård är meriterande. Du ska tycka om att arbeta med utvecklingsfrågor samt hålla dig uppdaterad med aktuell forskning i området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att kunna omsätta kunskap till yrkesutövande.
B-körkort, manuell växellåda, är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Ansök senast 16 augusti 2017
Referensnummer A699649
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Linda Hultgren
Behandlingskonsulent
054-540 52 61
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den