Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Systemförvaltare/löneadministratör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

PA-stöd, där tjänsten är placerad, är en grupp inom Arbetsgivarenheten som nu söker en systemförvaltare/löneadministratör. PA-stöd har idag 7 medarbetare, vilka arbetar med systemförvaltning av koncernens gemensamma personalsystem Heroma, samt med löneadministrativt stöd åt vissa av koncernens bolag och förvaltningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en systemförvaltare med inriktning mot löneområdet. Du har en konsultativ roll för at kunna stötta verksamhetens användning av systemet och kommer till stor del att arbeta med support av personalsystemet Heroma och utbildning inom främst löneadministration. Som systemförvaltare arbetar du med förvaltning, drift och viss vidareutveckling, vilket innebär att en viktig uppgift är att ha förståelse för systemets logiska uppbyggnad. Du medverkar också vid problemlösning samt vid tester inför driftsättning av nya funktioner.
I arbetsuppgifterna ingår lönehantering, där en viktig ingrediens är att ge stöd till chefer och medarbetare i lönefrågor.

Kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av personalsystemet Heroma samt gedigen erfarenhet av löneadministrativt arbete inom offentlig förvaltning. Du ska ha kunskap om avtal som kopplar till kommunens avtalsområden. Har du dessutom kunskap om och erfarenhet av kommunens verksamheter är det meriterande.
Som person är du en relationsbyggare med intresse för att skapa resultat. Du har intresse och stort engagemang för kvalitets- och utvecklingsfrågor, är nyfiken och har förmåga att omsätta nya insikter till praktik. Du är initiativrik och vågar driva förändringsarbete. Din analysförmåga är god och du har lätt för att se helheten. Du förstår värdet av god service och du trivs med att ge stöd och support.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 17 februari 2019
Referensnummer A848233
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Annika Åkerlind
chef PA-stöd
054-540 10 48
annika.akerlind@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den